Selkä märkänä, lihakset kipeinä ja energiat käytetty – kyllä kannatti!

Selkä märkänä, lihakset kipeinä ja energiat käytetty – kyllä kannatti!

Kaupallinen yhteistyö: Ideapark Lempäälä

Kun ulkona sataa vaakatasossa vettä ja on pimeää ja märkää, voi sisätiloissa oleskelu alkaa ahdistaa. Etenkin lapset saattavat villiintyä, kun ei ole mitään tekemistä. Lähdimme eräänä tylsänä lauantaipäivänä purkamaan energioita Ideaparkin Skidiparkiin, jota voisi luonnehtia lasten sisäleikkipuistoksi.

Skidipark sijaitsee Lempäälän Ideaparkin kakkoskerroksessa. Skidipark on osa Viihdekeskus Ideaparkia, johon kuuluvat Skidiparkin lisäksi karting, hohtokeilaus, minigolf, pelialue sekä sauna- ja kokoustilat. Skidiparkissa on muun muassa erilaisia trampoliineja, laserlabyrintti, kiipeilyseikkailuratoja, pomppulinnoja, hohtominigolf, polkuautoja, sählyalue ja paljon muita aktiviteetteja. Skidiparkiin pääsee ostamalla rannekkeen, joka on voimassa kaksi tuntia. Aikuiset valvojat pääsevät ilmaiseksi puistoon. Lapset leikkivät puistossa vanhempien vastuulla.

Jos nälkä tai jano yllättää kesken seikkailujen, voi Skidiparkista ostaa pientä naposteltavaa ja juotavaa. Skidiparkista löytyy myös rauhallinen huone, jossa voi imettää vauvaa tai lämmittää ruokaa mikrossa. Skidiparkissa on hyvät wc-tilat sekä lukolliset säilytyskaapit ja naulakot vaatteille ja muille tavaroille. On hyvä ottaa huomioon, että Skidiparkissa liikutaan sukkasillaan.

Rauhallisessa tilassa onnistuu niin imetys kuin lastenruokien lämmityskin.

Skidiparkin kaltaisia lapsille suunnattuja sisäleikkipuistoja on Suomen maassakin useita. Skidiparkin etuna on etenkin sen sijainti keskellä suurta kauppakeskusta. Jos esimerkiksi perheessä on eri-ikäisiä lapsia, voi osa suunnata vaikkapa shoppailemaan. Meidän perheen teini sai kerrankin kierrellä liikkeissä rauhassa, kun alakouluikäinen kuopuksemme paineli kaverinsa kanssa menemään Skidiparkissa.

Skidipark on sisustettu iloisilla väreillä, ja tila on avara ja korkea. Monessa vastaavanlaisessa aktiviteettipuistossa on varsin ahdasta, mutta Skidiparkissa on tilaa temmeltää. Aikuiset on myös huomioitu hyvin, ja monesta paikasta löytyy penkkejä ja pöytäryhmiä. Vaikka oli lauantai ja Ideaparkissa sekä Skidiparkissa oli paljon väkeä, lapset eivät juurikaan joutuneet jonottamaan aktiviteetteihin. Verrattuna moneen muuhun sisäleikkipuistoon Skidiparkissa oli jotenkin rauhallisempaa, tai sitten meillä vain kävi hyvä tuuri: koheltajia ja jonon ohittelijoita ei ollut, ja lapset odottivat nätisti vuoroaan esimerkiksi trampoliineihin. Yhtään kiukuttelevaa lasta emme nähneet.

Skidiparkissa lapset ja lapsenmieliset pääsevät kokeilemaan hauskoja ja vähän haastaviakin aktiviteetteja. Testasimme muun muassa tanssipeliä, jossa piti liikkua pelialueelle ilmestyvien symbolien mukaisesti. Totesimme, että jalkamme liikkuvat aivan liian hitaasti. Peilihallissa pääsimme nauramaan kirjaimellisesti itsellemme. Vääristävät peilit saivat meidän näyttämään välillä pitkäsäärisiltä päättömiltä hahmoilta, välillä peilikuvamme näytti yhtä leveältä kuin pitkältäkin. Hohtominigolfaus oli myös mukavaa. Radat olivat ainakin meille aika vaikeita, mutta emme laskeneet pisteitä ja pelasimme rennolla meiningillä.

Skidiparkin hohtominigolfaus on taatusti erilainen ja tarjoaa riittävästi haasteita.

Lapsista mieluisinta oli polkuautoilla ajaminen sekä kiipeilyseikkailuradalla liikkuminen. Erityisen hauskaa lapsista oli, kun ajoin heitä takaa seikkailuradalla. Kovasta yrityksestä huolimatta en onnistunut saamaan heitä kiinni. Kerran kolautin päänikin, kun yritin ahtautua liian pienestä kolosta. Onneksi turvallisuusnäkökohdat on Skidiparkissa huomioitu hyvin: kaikki on pehmustettua, joten minäkin vältyin kuhmuilta. Seuraavana päivänä oma oloni oli kuin kunnon kuntosalitreenin jäljiltä: lihakset olivat kipeät. Voin sanoa antaneeni kaikkeni kiipeillessäni, kontatessani ja ahtautuessani milloin mihinkin putkeen seikkailuradalla. Puolisoni totesi, ettei hän kovin montaa muuta aikuista nähnyt heittäytyvän samalla tavalla leikkeihin. Mutta tuli siellä pari muutakin vanhempaa vastaan. Ehkä meille aikuisillekin voisi rakentaa vastaavanlaisen radan. Täällä olisi ainakin yksi vapaaehtoinen kiipeilijä!

Polkuautoilu on suosittu aktiviteetti.

Unohdimme täysin ajankulun Skidiparkissa, sillä tekemistä riitti niin paljon ja lapset viihtyivät mainiosti. Itselläni kunto loppui jossakin kohtaa. Onneksi kuopuksellani oli kaveri mukana, muutoin olisin minäkin joutunut enemmän osallistumaan. Selkä märkänä istuin seuraamassa lasten touhuja ja siemailin kivennäisvettä. Tänne voisi tulla toistekin.  

Skidipark on muuten mainio kohde myös isommalle lapsiryhmälle, ja siellä voi myös järjestää lasten syntymäpäiväjuhlia. Tällä hetkellä juhlahuoneita on kaksi kappaletta ja kolmas on suunnitteilla. Perussynttäripakettiin sisältyvät tarjoilut ja rannekkeet sekä kahden tunnin juhlahuoneen käyttö. Mukaan voi tuoda oman synttärikakun. Voisin hyvin kuvitella, että meidän vauhtiveikkomme nauttisi kovasti myös synttärijuhlista Skidiparkissa. Ja mikä parasta, vanhemmat saisivat hetken hengähtää vaikkapa kahvikupposen äärellä tai tehdä rauhassa ostoksia, kun lapset juhlivat Skidiparkissa.

Teksti ja kuvat: Nanna

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.