Mitä jos et pidä lapsesi ystävän vanhemmista?

Mitä jos et pidä lapsesi ystävän vanhemmista?
Kuva: Jason Goodman

Kaikki eivät voi pitää kaikista. Monesti pystymme valikoimaan ne ihmiset, joiden kanssa vietämme aikaa vapaa-ajallamme. Harvemmin ystäväpiirimme valikoituu sellaisia henkilöitä, joiden kanssa emme koe olevamme lainkaan samalla aaltopituudella. Entä jos huomaat, että lapsesi parhaan kaverin vanhempi on tällainen henkilö?

Ideaalisessa tilanteessa lapsesi löytää ihanan ystävän, jonka kanssa hän haluaa viettää paljon yhteistä aikaa. Kun lapset ovat pieniä, vanhemmat eivät voi välttyä tapaamasta toisiaan, jos lasten halutaan antaa seurustella keskenään. Jos hyvin käy, keskenään ystävystyneiden lasten vanhemmatkin saattavat ystävystyä. Parhaimmillaan tämä voi johtaa jopa elinikäisiin ystävyyssuhteisiin, perheiden yhteisiin lomamatkoihin ja muuhun mukavaan yhteiseen ajanviettoon.

Entä jos käy niin, että lapsesi ystävän vanhemmat ensimmäistä kertaa tavatessasi havaitset välittömästi, että olette täysin eri aaltopituudella? Jos ja kun lastenne välinen ystävyys jatkuu, niskakarvasi nousevat pystyyn joka kerta, kun lapsesi ilmoittaa haluavansa kutsua juuri tämän tietyn ystävän teille kylään, koska tämä merkitsee sitä, että ystävän vanhemmat tuovat ja hakevat lapsensa. Vaikka saatat tuntea syvää vastenmielisyyttä lapsesi ystävän vanhempia kohtaan, et luonnollisestikaan halua estää lastasi tapaamasta ystäväänsä. Kuinka tällaisesta tilanteesta selviää parhain päin?

Kaikki eivät voi pitää kaikista

On tärkeää hyväksyä se tosiasia, että kaikki ihmiset eivät yksinkertaisesti voi pitää kaikista muista ihmisistä. Joskus toisen ihmisen persoonallisuudessa on jotain määrittelemätöntä joka ärsyttää, tai kenties hänen tapansa olla vanhempi ja kasvattaa lastaan on huomattavan erilainen kuin sinun tapasi ja tämä herättää sinussa epävarmuutta.

On täysin normaalia ja hyväksyttävää, ettet pidä kaikista lapsesi ystävien vanhemmista. Kannattaa kuitenkin mahdollisuuksien mukaan pyrkiä siihen, että välit pysyvät kohtalaisen hyvinä, jotta lapset voivat jatkaa keskinäistä ystävyyssuhdettaan.

Joskus tilanne saattaa olla sellainen, että on kuitenkin parempi pitää hiukan etäisyyttä tiettyihin lapsen ystävien vanhempiin. Tällaisissa tilanteissa kannattaa kuunnella omaa intuitiotaan, sillä monesti oma vaisto on oikeassa. Kannattaa kysyä itseltään, mikä on syynä siihen, ettet pidä juuri näistä tietyistä ihmisistä. Saattaa hyvinkin olla niin, että syy, jonka takia et pidä kyseisistä ihmisistä on täysin oikeutettu.

On tärkeää muistaa, että vaikka lapsesi on ystävä ystävänsä kanssa, ei se automaattisesti merkitse, että myös sinun tulisi ystävystyä lapsesi ystävän vanhempien kanssa. On täysin mahdollista pitää niin sanottu “ammatillinen” suhde lapsensa ystävien perheisiin, sen sijaan että päästäisi ystävien vanhempia kovin lähelle. Saattaa myös olla, että tunne on molemminpuolinen, eivätkä ystävänkään vanhemmat välttämättä haluaisi olla niin paljon tekemisissä. Usein jos itsestä tuntuu, että ei ole jonkun kanssa samalla aaltopituudella, monesti myös vastapuoli vaistoaa tilanteen ja saattaa kokea samoin.

Lähde: Verywell Family

Teksti: Sonja


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.