Konfliktit kotona ja työpaikalla – Ovatko ne väistämättömiä?

Konfliktit kotona ja työpaikalla – Ovatko ne väistämättömiä?
Kuva: Icons8 Team

Konflikteilta ei kukaan voi täysin välttyä elämässään. Ratkaisevaa oman hyvinvoinnin kannalta on kuinka ihminen toimii silloin, kun ristiriitatilanne osuu omalle kohdalle. Oletko sinä hyvä käsittelemään konfliktitilanteita?

Konfliktit ovat osa elämää. Harva kykenee elämään läpi elämänsä ilman, että koskaan joutuu konfliktiin jonkun kanssaihmisen kanssa. Kaikkialla missä ihmiset vuorovaikuttavat keskenään ilmenee väistämättä myös erilaisia ristiriitatilanteita. Eroon konflikteista ei siis pääse, mutta niiden kanssa voi oppia elämään.

Parhaiten konflikteista selviää, jos niiden tuloon on varautunut jo ennalta. Sen sijaan, että tavoitteena on olla koskaan joutumatta ristiriitatilanteeseen, asiaan kannattaa suhtautua realistisesti. Jos ihminen hyväksyy sen, että hyvin todennäköisesti hän jossain vaiheessa elämäänsä kohtaa jonkinlaisen konfliktitilanteen, hänen on helpompi vastaanottaa asia ja käsitellä ongelmatilanne sen osuessa kohdalle.

Konflikti voi olla suuri tai pieni. Suuret riidat läheisten kanssa tai työpaikalla voivat aiheuttaa ihmiselle voimakasta pahoinvointia, mutta myös näennäisen pienet erimielisyydet voivat usein toistuessaan aiheuttaa stressiä. Paljon riippuu myös siitä, millainen ihmisen persoonallisuus on. Toiset meistä ovat herkempiä kuin toiset. Herkkä ihminen saattaa jäädä märehtimään esimerkiksi riitatilannetta kotona tai työpaikalla hyvinkin pitkäksi aikaa, siinä missä paksunahkaisempi henkilö pääsee asiasta nopeasti ylitse.

Konflikteja esiintyy usein työyhteisöissä

Tyypillisesti työpaikoilla ristiriitatilanteita syntyy esimerkiksi jonkun kokiessa, että muiden mielipiteet, arvot tai tavoitteet eroavat omista vastaavista. Jos työyhteisö on terve ja hyvin toimiva, ristiriitatilanteisiin asennoidutaan siten, että asiat voi aina selvittää ja sopia. Konfliktin menestyksekäs ratkaisu edellyttää, että tilanteeseen puututaan välittömästi ensimmäisten hälyttävien merkkien ilmaannuttua.

Toisinaan konfliktitilanne saattaa kertoa siitä, että työyhteisössä on ongelmia esimerkiksi työn suorittamisen tai johtamisen kanssa. Työpaikasta kertoo paljon se, kuinka siellä suhtaudutaan konfliktitilanteisiin. Taustasyihin tulisi pureutua aidosti sen sijaan, että etsitään vain yhtä syyllistä ongelmaan ja haudataan todelliset juurisyyt pinnan alle.

Konfliktien juurisyyt ovat usein samankaltaisia

Perheiden sisäiset konfliktit saattavat näennäisesti vaikuttaa erilaisilta kuin työpaikan ristiriitatilanteet, mutta riittävän syvälle kaivettaessa kyseessä usein ovat samantyyppiset perusongelmat ja ihmisten väliset väärinkäsitykset.

Tärkeintä on ymmärtää ärtymyksen ja vihantunteen vallatessa mielen, että toinen osapuoli hyvin todennäköisesti ei ole tietoisesti halunnut aiheuttaa pahaa mieltä, vaan on vain toiminut tai puhunut tökerösti ja ajattelemattomasti. Esimerkiksi työpaikkakiusaamistapauksissa kiusaaja usein ei edes ymmärrä toisen osapuolen kokevan hänen toimintansa kiusaamisena. Usein jopa molemmat saattavat kokea tulleensa kiusatuiksi. Samalla lailla perhepiirissä ihmisten loukkaantuessa toisilleen molemmat saattavat olla voimakkaasti puolustuskannalla ajatellen, että toinen on loukannut ja itse on syytön ongelmaan.

Tapahtuipa konflikti sitten työpaikalla tai kotona, ongelman ratkaisu on usein samankaltainen. Ristiriitatilanteen ratkaisu edellyttää aina aitoa halua ymmärtää toista osapuolta. Oletko sinä hyvä käsittelemään konfliktitilanteita?

Lähde: Tradenomi

Teksti: Sonja

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *