Moni tuomitsi äidin yhden kuvan perusteella – Onko some jo liian ankara?

woman in white shirt holding black ipad
Kuva: Vitolda Klein

Muutama vuosi sitten Molly Lensingistä napattiin kuva lentokentällä, minkä perusteella hän sai somen vihat niskoilleen. Nyt hän kertoo taustat kuvan takana ja kuinka tilanne on vaikuttanut hänen elämäänsä. Tuomitsevatko ihmiset toisia liian helposti tietämättä todellista tilannetta?

Molly Lensingistä napattiin kuva Coloradon lentokentällä vuonna 2016, kun hän oli jäänyt jumiin odottamaan lentoaan kaksikuukautisen lapsensa kanssa. Kuvassa hän istuu lentokentän penkillä odotustilassa ja on asettanut lapsensa jalkojensa juureen maahan peiton päälle. Hän selaa matkapuhelintaan lapsen maatessa selällään ympärilleen katsellen.

Joku ulkopuolinen sattui näkemään tilanteen ja nappasi siitä valokuvan. Valokuva lähti leviämään somessa kulovalkean tavoin. Siihen liitettiin erilaisia sarkastisia ja loukkaavia meemejä, jotka kuvasivat sitä, kuinka huono äiti kuvan nainen oli, koska hän oli kiinnostuneempi matkapuhelimestaan kuin lapsestaan.

Molly Lensing kertoo nyt Today-lehden haastattelussa kuvan taustat. Niin kuin monesti käy, asiayhteydestään irroitettu yksittäinen kuva saattaa antaa tilanteesta täysin todellisuudenvastaisen mielikuvan.

Lensing oli jäänyt jumiin Coloradon lentokentälle teknisen vian takia ja kuvanottohetkellä hän oli istunut kaksikuukautisen tyttärensä kanssa eri lentokentillä yli 20 tuntia odottaen jatkolentojaan.

Lensing kertoo, kuinka kuvanottohetkellä hänen kätensä olivat todella väsyneet lapsen jatkuvasta kantamisesta ja sylissä pitämisestä, koska tytär oli viettänyt suuren osan odotusajasta sylissä tai kantokopassaan. Koska lapsen oli saatava välillä venytellä ja Lensingin oli saatava lepuuttaa käsiään, hän laski tytön hetkeksi maahan huovan päälle selälleen. Lapsen venytellessä hän lähetti viestejä perheelleen, joka ihmetteli missä hän on ja koska hän tulee kotiin. Tilanne ei kestänyt kauaa, mutta sinä aikana joku ehti jo napata kuvan ja postata sen someen.

Kotiin palattuaan Lensing ei ensin tiennyt kuvasta. Parin kuukauden kuluttua hän huomasi, että kuva oli alkanut kiertämään netissä. Joku tunnisti hänet kuvasta ja paljasti hänen nimensä, jonka jälkeen hän alkoi saada Facebookissa viestejä. Jotkut viestit olivat kannustavia, mutta toiset tuomitsivat hänet huonoksi äidiksi.

Lensing kertoo, kuinka hän koki yksityisyyttään loukatun. Hän työskentelee hoitajana ja pelkäsi, että hänen kollegansa ja työnantajansa saattaisivat nähdä kuvan ja päättää, että hän ei sopinut työhönsä. Onneksi näin ei kuitenkaan käynyt.

Tänä päivänä Lensing kertoo, että kuva ei useimpina päivinä käy hänen mielessään. Toisinaan se kuitenkin jälleen ilmaantuu nettiin kiertämään ja hän törmää siihen. Tällöin hän yrittää jättää asian huomiotta ja keskittyä ajattelemaan, että ihmiset, jotka tuntevat hänet, tietävät totuuden. Hän toteaa olevansa voimaton internetin edessä, mutta lohduttautuu ajatuksella, että hän tietää olevansa hyvä äiti lapsilleen ja tekevänsä parhaansa.

Lähde: Today

Teksti: Sonja

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.