Näin suojelet ihoasi loppuvuoden juhlakauden aikana – 5 asiantuntijan neuvoa

Näin suojelet ihoasi loppuvuoden juhlakauden aikana – 5 asiantuntijan neuvoa
Kuva: Pixabay/StockSnap

Loppuvuosi täyttyy monilla pikkujouluista, joulunpyhien vietosta ja vuoden vaihtumisen juhlistamisesta herkkuineen ja (alkoholi)juomineen. Kun tähän yhdistää juhlakauden kiireet ja mahdollisen stressin, voi ihon hyvinvointi olla todella koetuksella.

Akina-klinikan perustaja, kauneusasiantuntija Eavanna Breenin mukaan loppuvuoden juhlakausi aiheuttaa monissa huolta siitä, miten iho reagoi ylelliseen herkutteluun. Breen kertoi Metrolle, että iho voi kärsiä kaikesta herkullisesta ruoasta, makeista naposteltavista ja alkoholista.

“Siihen yhdistettynä vielä selvästi kylmempi ilma, koettaa ihomme sopeutua parhaansa mukaan, mikä voi saada sen näyttämään uupuneelta ja elottomalta”, asiantuntija selitti.

Kun ihon hoitamiseen kiinnittää huomiota ennakkoon, voi vuoden 2023 ottaa vastaan hyvinvoivan ihon kera. Tällaisia neuvoja Breen on antanut ihonhoitoon loppuvuoden juhlinnan vaikutuksia silmällä pitäen.

Muista suojakerroin

Suojakertoimen käytön merkitystä ei voi korostaa liikaa ja sen pitäisi olla osa jokaisen ihonhoitorutiineja. UV-säteet ovat läsnä myös talvikuukausina.

“Vaikka voi olla vaikea uskoa sitä, että pimeinä, kylminä talvipäivinä tarvitsemme suojakerrointuotteita, on niiden käyttö asia, jota ei saa koskaan laiminlyödä”, Breen kertoi Metrolle.

Ihon suojakerros kuntoon

Ihon uloin kerros, suojabarriääri, on talven ankarampien olosuhteiden vuoksi alttiimpi saasteille, kosteuden menettämiselle, herkkyydelle ja bakteeri-infektioille. Breenin mukaan esimerkiksi niasiinin ja antioksidanttien käyttö ihonhoidossa voi auttaa pitämään suojabarriäärin kunnossa, mutta hän suosittelee myös konsultoimaan alan ammattilaisia tähän aikaan vuodesta.

“Ihoa on yhtä paljon mahdollista ylihoitaa kuin sitä on alihoitaa. Juttele ihoasiantuntijan kanssa hoitorutiineistasi, jotta saat epävarmuuden pois ihonhoitotavoistasi”, Breen sanoi Metrolle.

Nuku

Uni tekee hyvää myös iholle, joten pyri huolehtimaan, että nukut tarpeeksi myös juhlakauden aikana. Breenin mukaan jos et nuku tarpeeksi, saatat riistää iholtasi mahdollisuuden elpyä ja korjata itseään yön aikana.

“Seuraavien viikkojen huippuvinkki on lopettaa alkoholin juominen vähintään tuntia ennen nukkumaanmenoa ja pidättäytyä syömästä liian lähellä nukkumaanmenoa. Tämä auttaa saavuttamaan levolliset yöunet. Ja ihosi kiittää sinua siitä vilpittömästi”, Breen kertoi.

Älä juo itseäsi kuivaksi

Alkoholi on diureetti ja kuivattaa kehoa. Tämä vaikuttaa myös ihoon ja aiheuttaa esimerkiksi ihon kuivumista, painuneita silmiä, kuivia huulia ja punoitusta.

“Alkoholi voi myös pahentaa tulehdussairauksia, kuten aknea, ekseemaa ja psoriaasia, koska se myös aiheuttaa tulehdusta”, Breen huomautti.

Kauneusasiantuntija suosittelee rajoittamaan illanvietoissa alkoholin määrää ja juomaan lasillisen vettä jokaisen alkoholiannoksen välissä.

Käytä retinolia

Sokeri ei ole ihon ystävä, mutta sen välttäminen juhlakauden aikana voi olla lähes mahdoton tehtävä. Breenin mukaan tämän ongelman hoidossa paras ystäväsi on retinoli.

“Antioksidanttisten ainesosien, kuten C-vitamiinin ja retinolin, käyttö auttaa torjumaan ylimääräisen sokerin vaikutuksia ihoon”, Breen kertoi Metrolle.

Teksti: Miia

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *