Suunnitteletko perhekuvien ottoa? Näillä 6 vinkillä kuvaukset sujuvat vaivattomasti pienten lasten kanssa

Kuva: Unsplash / Kevin Gent

Perhekuvien ottaminen on suosittu tapa, eikä ihme. Kuvasta saa ihanan muiston, joka toimii myös hyvin sisustuselementtinä kodissa.

Perhekuvassa olisi monista toivottavaa, että kaikki katsovat kameraan iloisen ilmeen kera. Vaikka se on täysin mahdollista saavuttaa, ei kuvan ottaminen kuitenkaan ole aina niin yksinkertainen prosessi. Lasten kanssa joutuu usein näkemään enemmän tai vähemmän vaivaa, että onnistunut kuva saadaan.

PureWow on listannut käteviä vinkkejä, joiden avulla kuvaus sujuu vaivattomammin.

Ota mukaan evästä

Nälkäkiukun kourissa olevat lapset eivät ole helpoimpia tapauksia. Varmista, että kaikki ovat syöneet ja juoneet tarpeeksi ennen kuvausta tai ota mukaan evästä, jota voi napostella kuvausten ohessa. Jätä kuitenkin mahdollisesti tahroja aiheuttavat naposteltavat ja herkut odottamaan sitä, että kuvaukset ovat kokonaan ohi.

Suunnittele lavasteet

Jos haluat kuvaan jonkun teeman tai kuvaan mukaan jotain koristeita ja lavasteita, laita kaikki valmiiksi haluamallasi tavalla ennen kuin pyydät lapset kuvattavaksi. Näin lapset eivät joudu odottamaan valmisteluja ja keskittyminen kuvattavana olemiseen riittää paremmin.

Ajoita kuvaukset oikein

PureWow’n mukaan on tärkeä kunnioittaa päikkäriaikataulua: väsyneen lapsen kanssa ei ole helppo tehdä yhteistyötä. Kuvaus kannattaakin ajoittaa tehtäväksi heti aamulla tai päiväunien jälkeen. Jos sinulla on useampia lapsia, joiden päiväunirytmit eivät mene yksiin, koeta suunnitella kuvaukset sen lapsen mukaan, kenelle päikkärirytmi on kaikista olennaisin.

Anna lasten valita vaatteensa

Vaikka olisit halunnut jonkun tietyn teeman ja ostanut jopa lapsille siihen sopivat vaatteet, anna lasten vaikuttaa kuvausvaatteisiinsa. PureWow’n mukaan näin on paljon todennäköisempää, että lapsilla on mukavampi olo kuvauksissa ja kaikki sujuu helpommin. Olisiko se niin kamalaa, jos lapsellasi olisi keijuprinsessan asu perhekuvassa, vaikka olisit halunnut siihen merellisen teeman?

Muista hauskuus

Kameran edessä oleminen voi olla jännittävää ja hermostuttavaa. Voit auttaa lapsiasi tuntemaan olonsa rennommaksi huomioimalla heidän tarpeensa. Lapsi voi tuntea olonsa paremmaksi, jos hän saa halailla lempipehmoleluaan kuvausten ajan. Levoton lapsi puolestaan voi pärjätä kuvauksissa paremmin, jos hän voi tehdä jotain aktiivista kuvassa, kuten heitellä lehtiä ilmaan, puhaltaa kuplia tai muuta vastaavaa.

Jousta ja älä arkaile sottaisuuttakaan

PureWow’n mukaan jotkut parhaimmat valokuvat ovat sellaisia, joiden aikana kaikki ei mennytkään suunnitelmien mukaan. Vaikka sinulla olisi tietty visio, koeta olla valmis joustamaan siitä. Hyvä kuva voi syntyä myös siitä, kun lapsi hyppii kuralätäkössä tai on sotkenut kasvonsa kakulla.

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.