Eikö tee mieli? Lapset, sotkuinen koti ja 8 muuta syytä, miksi seksihalut voivat olla kateissa

Eikö tee mieli? Lapset, sotkuinen koti ja 8 muuta syytä, miksi seksihalut voivat olla kateissa
Kuva: Damir Spanic

Seksi on luonnollinen osa elämää ja parisuhdetta. On kuitenkin myös täysin normaalia, että aina lemmenhetket lakanoiden välissä eivät houkuta.

Jos seksihalut ovat kuitenkin kateissa, etenkin pidempään, voi herätä huoli siitä, mistä se johtuu ja mikä halut kadotti. PureWow on listannut kymmenen esimerkkiä syistä, joiden takia seksihalut voivat olla tipotiessään.

Häiriötekijät

Sen sijaan, että käyttäisit vapaa-aikaasi yhdessäoloon kumppanisi kanssa, olet liimautunut puhelimeesi tai television ääreen. Haluja ei välttämättä pääse syntymäänkään, kun huomiosi on ihan muualla.

Sotkuinen koti

Siisteys stimuloi ihmisiä, vaikka siisteyttä ei pystyisikään ylläpitämään. Seksologi Claudia Six totesi PureWow’lle, että kukapa haluaisi harrastaa seksiä, kun kissan hiekkalaatikko tulvii ja sänky on täynnä tavaraa.

Kroppasi on muuttunut

Jos painosi tai muuttunut kroppasi vaivaa sinua, voi se vaikuttaa mieleesi. Seksuaalisen terveyden konsultti Celeste Holbrook muistutti PureWow’lle, että muutama lisäkilo ei kuitenkaan vaikuta kykyyn nauttia seksistä ja kehotti olemaan itseä kohtaan myötätuntoinen.

Et kuntoile tarpeeksi

Kun on veto pois ja kunto on huono, ei seksikään välttämättä houkuta. Liikunta on lääke! Se auttaa myös vapauttamaan endorfiineja, joiden on PureWow’n mukaan osoitettu tutkimuksissa lisäävän halua harrastaa seksiä.

Liikaa stressiä

Asiantuntijoiden mukaan jos stressin antaa ottaa yliotteen itsestä, vaikuttaa se heti seksihaluihin. Sopivaan mielentilaan pääseminen voi olla vaikeaa, kun on erityisen stressaantunut. Yritä siis helpottaa stressiä!

Hollywoodmaiset odotukset

On syytä muistaa, että televisiossa nähdyt seksikohtaukset eivät usein ole kovinkaan realistisia. Älä siis vertaa omia seksisessioita siihen, mitä viihdeteollisuus tuo silmillesi, sillä sekin voi vaikuttaa haluihin.

Suhde on liian kotoisa

On mainiota, että kumppanin kanssa olette avoimia kaikesta aina syvimmistä peloistanne vessajuttuihin. Liika on kuitenkin liikaa ja se voi viedä halut. PureWow’n mukaan tunne olosi mukavaksi kumppanisi kanssa, mutta älä anna sen vaikuttaa haluusi olla intiimisti.

Suhteessa on jännitteitä

Jännitteet koituvat seksin kuolemaksi. Ne täytyy ratkaista ja vaikka keskusteleminen vaikuttaisi vaikealta ja riskialttiilta, voi avoimuus synnyttää uutta eloa makuuhuoneen puolelle.

Olet masentunut

Masennus vaikuttaa myös seksielämään ja voi viedä halut, minkä lisäksi masennuslääkkeet voivat vaikuttaa seksihaluihin. Masennus on tärkeä hoitaa ja samalla, kun mielen saa parempaan kuntoon, voi seksielämäkin alkaa jälleen kukoistaa.

Lapset

Ilman seksiä ei olisi lapsia, mutta lasten saaminen voi heijastua seksielämään. Sixin mukaan monet naiset pelkäävät, että lapset kuulevat seksin harrastamisen.

”Äidit ja isät harrastavat seksiä. Lakkaa valittamasta ja anna mennä”, Six tokaisi PureWow’lle.

Teksti: Miia

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *