Herättääkö taloustilanteesi huolta? Näillä 6 asiantuntijan neuvolla voit säästää rahaa

Herättääkö taloustilanteesi huolta? Näillä 6 asiantuntijan neuvolla voit säästää rahaa
Kuva: Josh Appel

Monessa kodissa kukkaro on keventynyt aiempaa kovemmin vuoden 2022 aikana, kun hinnat ovat nousseet. Kun tulot eivät ole nousseet samassa suhteessa menojen kanssa, näkyy se äkkiä tilillä.

Kallistuvassa maailmassa voi olla pakko ruveta säästämään rahaa, mutta se voi tuntua hankalalta – mistä lähteä liikkeelle? Talousasiantuntija Jenni Hill on antanut Popsugarille kuusi vinkkiä, joiden avulla voit onnistua saamaan rahaa säästöön.

Tee järkevä budjetti

Tarkastele talouttasi huolella ennen kuin aloitat säästämisen, sillä Hillin mukaan sinun on syytä tietää, mihin rahasi tarkalleen menee.

“Saatat löytää tilauksia, jotka olet unohtanut kokonaan ja joita et käytä kovin usein. Niiden peruuttaminen heti voi johtaa nopeisiin voittoihin ja pitkäaikaisiin säästöihin”, hän sanoi Popsugarille.

Seuraavaksi jaottele tulosi ja huomioi, kuinka paljon tuloja ja menoja sinulla on kuukausittain. Sitten luokittele menot esimerkiksi laskuihin, liikenteeseen ja hauskanpitoon. Kun kaikki välttämättömät on selvillä, tiedät minkä verran on jäljellä käytettävää ei-välttämättömyyksiin. Muista sisällyttää budjettiin hieman itsesi hemmotteluakin, jotta budjetti on ylläpidettävä.

Älä heitä (hyvää) ruokaa hukkaan

Pilaantunutta ruokaa ei pidä missään nimessä syödä, mutta pyri siihen, ettei sinulta tule ruokahävikkiä. Hill neuvoo tarkistamaan ruokapakkauksien päivämäärämerkinnät sekä itse syötävän laadun. Jos parasta ennen päivä on jo mennyt, mutta tuote ei haise pahalta tai ei ole homeessa, harkitse sen syömistä.

Pakasta tähteitä

Jos satut tekemään suuria annoksia ruokaa, muista pakastaa tähteet. Hill muistuttaa Popsugarin haastattelussa, että voit myös valmistaa isoja satseja ja pakastaa ne tietoisesti, joten et joudu käymään niin usein kaupassa. Täytä pakastin ja pienennä kauppalaskujasi.

Käytä bensaa tehokkaasti

Autosta voi yrittää tehdä vähemmän bensasyöpön. Hillin mukaan kannattaa pitää silmällä rengaspaineita ja ajonopeutta, jotka vaikuttavat kulutukseen. Selvitä myös, olisiko töihin mahdollista kulkea kimppakyydeillä, jolloin bensakulut voisi jakaa.

“Sinulla saattaa olla naapuri, joka kulkee joka päivä samaan suuntaan ja joka myös pienentäisi mielellään bensalaskuaan”, Hill vinkkasi.

Illanviettoja omassa kodissa

Hill totesi, että jos vierailet usein ystävien kanssa ravintoloissa ja baareissa, voisi nyt olla hyvä aika ehdottaa illanviettoja kotioloissa. Pyydä kaikkia osallistumaan nyyttikestityylillä ja säästätte rahaa yhdessä, kun kaikki osallistuvat hieman. Hillin mukaan kannattaa myös rohkeasti kieltäytyä kutsuista tapahtumiin, jos ne ovat hintavia.

Varo tarjoushoukutuksia

Monenlaisia tarjouksia tulee vastaan lähes päivittäin, mutta Hillin mukaan niiden tarkoitus on saada sinut käyttämään rahaasi eikä auttaa sinua säästämään.

“Peruuta uutiskirjeet ja lopeta sellaisten sosiaalisen median tilien seuraaminen, mitkä houkuttelevat sinua kuluttamaan”, Hill neuvoi.

“Kun yrität säästää rahaa, ei 10 prosentin alennus farkuista, joita et aikonut ostaa eilen, ole oikea suunta”, hän päätti.

Teksti: Miia

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *