Naisen orgasmi seksin aikana voi helpottaa raskaaksi tuloa – “Auttaa merkittävästi tätä prosessia”

Naisen orgasmi seksin aikana voi helpottaa raskaaksi tuloa – “Auttaa merkittävästi tätä prosessia”
Kuva: Pixabay / Julia Fiedler

Naisten nautinto ja orgasmit saatetaan kokea toissijaisena, ainakin osassa heterosuhteista. Seksi päättyy, kun mies laukeaa ja nainen saattaa jäädä ilman orgasmia ja tyydytystä.

Jos on suunnitellut lapsen saamista, voi naisen orgasmiin olla hyvä kiinnittää entistä enemmän huomiota ja pitää naisen nautinnosta huolta. Metro kertoo tutkija Robert Kingin tekemästä tutkimuksesta, jonka mukaan jos nainen saa orgasmin, voi se tehostaa raskaaksi tulon mahdollisuutta jopa 15 prosenttia.

Kingin mukaan kun nainen saa orgasmin, saa ainutlaatuinen reaktio siemennesteen “imeytymään” dominoivaan munasarjaan. Tämä puolestaan tehostaa munasolun hedelmöittymisen mahdollisuutta.

Metron mukaan King tutki kuutta naista, jotka olivat 26-52-vuotiaita, ja pyysi heitä kuukauden ajan tallentamaan muistiin vibraattorin avulla kotonaan saamansa orgasmit. Tutkimuksessa käytettiin myös liukastetta, joka oli suunniteltu muistuttamaan siemennestettä, jonka avulla King mittasi minkä verran nestettä jäi kohtuun naisten orgasmin jälkeen verrattuna siihen, kun he eivät saaneet orgasmia.

Kun nainen sai orgasmin, jäi tätä siemennestettä muistuttavaa nestettä 15 prosenttia enemmän kohtuun kuin silloin, kun orgasmi jäi saamatta. Metron mukaan King epäilee, että tämän ilmiön taustalla on oksitosiini-nimisen hormonin vapautuminen, mikä vuorostaan aiheuttaa ‘kohdun peristaltiikkaa’, eli pieniä supistusaaltoja, jotka kuljettavat siemennesteen oikeaan paikkaan.

“Siemennesteen jääminen kohtuun merkitsee parempaa raskauden mahdollisuutta, kun siemenneste päätyy kohdunkaulan kautta kohtuun. Naisen orgasmi auttaa merkittävästi tätä prosessia”, King selitti.

Toinenkin vaikutuskeino

Naisen orgasmilla voi olla myös toisenlainen vaikutus raskaaksi tulon todennäköisyyteen. Metron haastattelema hedelmällisyysasiantuntija ja tohtori Hana Visnova huomautti, että naisen orgasmi lievittää myös stressiä.

Visnovan mukaan on yhä kasvavissa määrin todisteita siitä, että naisen orgasmin ja raskausmäärien välillä on kytkös, ja tämä aihealue kaipaa lisää tutkimuksia. Asiantuntijan mukaan on myös tärkeä muistaa orgasmin psykologiset hyödyt, kun on kyse stressin vähentämisestä.

“Kun vartalo on stressaantunut, se lopulta menee ’taistele tai pakene’ -tilaan. Hormonit, kuten adrenaliini, kortisoli sekä noradrenaliini, ryöppyävät verenkiertoon”, Visnova sanoi.

“Nämä hormonit kertovat vartalolle, että koska on olemassa koettu uhka, ei nyt ole missään nimessä hyvä aika tulla raskaaksi. Se on ikivanha, evoluutiollinen reaktio ja se on todellinen este”, hän jatkoi.

Visnovan mukaan yksi apukeino stressiin on seksi. Luonnollisin keinoin raskautta yrittävät pariskunnat saattavat ajautua pinttyneisiin rutiineihin, mikä voi viedä ilon kokemuksesta, mutta Visnova korosti, että seksistä pitäisi aina tehdä nautinnollista.

Teksti: Miia

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *