Asiantuntija vinkkaa: Nämä 3 asiaa auttavat tunnistamaan, milloin taaperosi on todella valmis siirtymään isompaan sänkyyn

Kuva: Pexels/Alexander Dummer

Taaperon siirtyminen pinnasängystä nukkumaan isompaan sänkyyn on yksi virstanpylväs lapsen elämässä. Muutos tulee vastaan ennemmin tai myöhemmin, mutta sen kanssa kannattaa huomioida, että taapero on siihen valmis.

Mistä tietää, että taapero on todella valmis jättämään pinnasängyn taakseen ja nukkumaan isommassa sängyssä? Vanhemmuuden ja unen asiantuntija Lucy Wolfe on paljastanut The Motherkind -podcastin vieraana kolme asiaa, jotka hänen mukaan on syytä toteutua ennen tätä muutosta, kertoo The Sun.

Ensimmäinen sääntö on se, että lapsi on täyttänyt kolme vuotta. Wolfe kertoi rakastavansa ajatusta siitä, että lapsi on yli 3-vuotias, koska kehityksen kannalta hän silloin pystyy prosessoimaan tietoa ja sen lisäksi noudattamaan sitä, mitä hänelle sanotaan.

”Eli impulssikontrolli. Pyydän tekemään jotain ja ehkä lapsi pystyy tekemään sen, kun taas yleensä ennen kuin on 2,5- tai 3-vuotias, pyydän tekemään jotain, lapsi ymmärtää mitä sanoin, mutta ei välttämättä noudata sitä”, Wolfe selitti podcastissa.

”Esimerkiksi pysy pihalla, älä mene ulos portista, pidä kädestäni, älä koske kuumaan pintaan”, hän antoi esimerkkejä ohjeista.

”Se taito alkaa ilmetä lähempänä 2,5/3 vuoden ikää, joten voisin sanoa, että ’Pysy sängyssäsi, älä nouse ylös’ on paremmin käsiteltävissä hieman vanhemmalta lapselta, joten pidän ajatuksesta, että lapsi olisi yli 3-vuotias”, Wolfe totesi.

Päikkärit ja vaippa jäänyt pois

The Sunin mukaan seuraavaksi Wolfe korosti sitä, ettei lapsi nuku enää päiväunia. Wolfen mukaan tämä johtuu siitä, että kun ei ole enää päikkäreitä nukuttavana, ei tarvitse murehtia siitä, että lapsen kanssa täytyisi taistella unille menosta keskellä päivää.

Wolfen kolmas sääntö on se, että lapsi ei käytä enää vaippoja. Syy tähän on se, että näin hän tietää, että lapsi on osannut ottaa ohjeen vastaan ja noudattaa sitä.

”Olet oppinut, miten odotetaan, joten jos sanoisin ’Odota, menen vessaan, menen pois ja sitten tulen takaisin katsomaan, että kaikki on hyvin’, tiedän, että hän on oppinut tuon taidon, koska hän on oppinut myös kuivaksi”, asiantuntija kertoi.

”Se on ihanteellinen tilanne, koska silloin koen, että muutos voi mennä sujuvammin”, Wolfe lisäsi.

The Sunin mukaan muutoksen voi tehdä kuitenkin myös pienemmänkin lapsen kanssa. Wolfe paljasti, että hänen asiakkaillaan on lapsia, jotka noin 18 kuukauden iässä nukkuivat jo isommassa sängyssä.

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.