Nämä kaksi tekoa ovat iso apu, jos lapsesi katoaa julkisella paikalla

Nämä kaksi tekoa ovat iso apu, jos lapsesi katoaa julkisella paikalla
Kuva: Pexels/ Sunbae Legacy

Yksi vanhempien pahimpia painajaisia on se, että oma lapsi katoaa. Vikkelät lapset voivat onnistua livahtamaan omille teilleen ja etenkin isommassa väkijoukossa kadonneen lapsen löytäminen voi olla haastaava.

Jos lapsi katoaa julkisella paikalla, on luonnollista hätääntyä. Vanhemmat ovat paljastaneet netissä vinkkinsä tällaisia tilanteita varten, mitkä voivat auttaa löytämään lapsen nopeammin.

Ensimmäinen vinkki on jaettu Reddit-sivuston Life hacks -osiossa ja siitä on uutisoinut Mirror. Nimimerkki HennaJamlin on kirjoittanut, että kun on lähdössä ulos lasten kanssa, kannattaa ottaa valokuva siitä, mitä lapsilla on yllään.

“Välittömän paniikin keskellä on vaikea muistaa yksinkertaisia yksityiskohtia, kuten se, mitä vaatteita lapsella on päällä”, hän kirjoitti.

Valokuvaa voi näyttää, kun yrittää etsiä lasta esimerkiksi isossa kaupassa tai jos lapsi katoaa ja joutuu ottamaan yhteyden poliisiin lapsen löytämiseksi. Valokuvaan kannattaa yrittää saada mukaan myös lapsen kengät.

Redditissä nimimerkki Electronic-Egg-2598 vinkkasi, että myös lasta kannattaa pyytää painamaan mieleen se, miltä hänen vanhempansa kengät näyttävät. Väkijoukossa lapsen on helpompi etsiä tuttuja kenkiä ihmisten joukosta kuin katsella ylöspäin.

Ääntä peliin

Toinen vinkki on jaettu TikTokissa ja sen takana on kolmen lapsen äiti Jess Martini. Hän neuvoo etsimään lasta äänekkäästi ja kuvailemaan lasta sen sijaan, että hiljaa etsisi häntä.

“Se kuulostaa tältä: etsin poikaa, 5-vuotias, lyhyet ruskeat hiukset, ruskeat silmät, valkoihoinen, punainen Niken paita, mustat shortsit”, Martini sanoo videollaan esimerkkinä.

Martinin mukaan omaan lapseen sopivaa kuvailua on tarkoitus toistaa uudelleen ja uudelleen samalla, kun etsii lasta. Kun lasta etsii tällä tavalla kovaan ääneen toistaen häneen sopivaa kuvausta, alkavat ympärillä olevat ihmiset etsiä lasta myös sen sijaan, että vanhempi etsisi lasta yksin.

Martini kertoi Insiderille, että voi olla vaistomaista huutaa lasta nimeltä, mutta julkisella paikalla se ei välttämättä auta, koska tuntemattomille nimi ei sano mitään. Jos sen sijaan kerrot etsiväsi tietyn ikäistä lasta ja kuvailet hänen ulkonäköä, tuntemattomat voivat huomata hänet todennäköisemmin.

“Monet vanhemmat arastelevat tällaisen hälinän aiheuttamista. Toki se voi olla noloa, jos huudat lapsesi kuvausta vain huomatakseksi, että hän on aivan vieressäsi, piilossa vaaterekin kätköissä. Mutta se on paras mahdollinen tilanne. Minua ei haittaa näyttää typerältä muiden silmissä, jos se tarkoittaa sitä, että lapseni ovat turvassa”, Martini totesi.

Voit katsoa Martinin TikTok-videon hänen neuvostaan alta tai jos upotus ei toimi, löydät videon täältä.

@jesmartini

PSA that I feel can save kids and I’ve used- if your child goes missing in public #momsoftiktok #PSA #nojudgement #fyp #4up #besafe #parentsoftiktok ♬ original sound – Jess martini

Näet videon hyväksymällä evästeet: statistics, marketing

Teksti: Miia

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *