Tiesitkö? Naiset ja miehet rakastuvat eri tavoin – 5 eroavaisuutta

Kuva: Pixabay

Rakastuminen on ihana tunne, jonka jokainen kokee yksilöllisillä tavoilla. Sukupuolten välillä on kuitenkin selviä eroavaisuuksia rakastumisen suhteen.

Tutkimuksen mukaan miehet sekä rakastuvat että sanovat ”Minä rakastan sinua” suhteessa aiemmin kuin naiset, kertoo Your Tango. Miehillä rakastuminen vie 88 päivää, kun taas naiset tuntevat samoin keskimäärin 134 päivässä.

Tutkimusta tekemässä olleen psykologi Marissa Harrisonin mukaan naiset kaipaavat enemmän aikaa tunteakseen luottamusta, ja taustalla saattaa olla alitajuiset biologiset syyt.

”Uskon, että naiset tiedostamattaan lykkäävät rakkautta miehiin verrattuna. Naisilla on paljon enemmän menetettävää lisääntymisen kannalta, jos he sitoutuvat väärään mieheen. Naisilla on rajallinen määrä munasoluja, mutta miehet tuottavat kuitenkin miljoonia siittiöitä päivittäin”, Harrison kertoi.

Tämä rakastumisen nopeus on yksi eroavaisuus naisten ja miesten tavoissa rakastua. Muita eroavaisuuksia ovat:

Mies vetäytyy ja hidastaa vauhtia

Uuden suhteen alkutaipaleella tulee hetki, kun osapuolet pohtivat, onko suhde itselle sopiva ja oikea. Your Tangon mukaan miehet usein vetäytyvät tässä vaiheessa, kun taas naisille tämä aika voi olla tunteikasta ja etenkin ahdistus voi nostaa päätään. Jotkut saattavatkin pitää silloin liikaa yhteyttä uuteen kumppaniinsa. Seuraavaan vaiheeseen päästäkseen suhteen osapuolten täytyy antaa toisilleen tilaa ja aikaa päättää, haluavatko sitoutua toisiinsa. Yhden tutkimuksen mukaan miehet todennäköisemmin vetäytyvät, kun kokevat, että heidän maskuliinisuuttaan on uhattu.

Eri asiat kaduttavat

Vuonna 2006 julkaistun tutkimuksen mukaan romanttisissa suhteissa miehet korostivat katumusta toimettomuuden kuin toimimisen suhteen, kun taas naisilla näiden välillä ei ollut eroa. Your Tangon mukaan miehet saattavat siis tunnustaa rakkautensa ensin, koska mieluummin olisivat väärässä kuin menettäisivät tilaisuuden sanoa sen ylipäänsä.

Torjutuksi tuleminen jättää jälkensä naisiin

Your Tangon mukaan vuonna 2017 tehty tutkimus osoitti, että torjutuksi tulleet naiset muuttuvat merkittävästi vähemmän valikoiviksi, kun he joutuvat tekemään romanttisia valintoja tulevaisuudessa.

Torjuminen riskialttiimpaa naisille

Vuonna 2017 tehdyn tutkimuskatsauksen mukaan miehet rankaisevat naisia, jos he tulevat torjutuksi, kun taas naiset eivät tee samoin miehille.

”Naiset kokivat, että heitä rangaistaan todennäköisemmin sosiaalisesta hylkäämisestä kuin miehiä, naiset olivat vähemmän halukkaita kannattamaan sosiaalista hylkäämistä kuin miehet, ja miehet näkivät naispuoliset torjujat negatiivisemmassa valossa kuin miespuoliset, mutta naisten kohdalla ei havaittu samanlaista suhtautumista”, tutkijat totesivat Your Tangon mukaan.

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.