Parhaat peli-ideat uudenvuoden juhliin: 10 idean joukossa niin lapsille kuin aikuisille sopivia aktiviteetteja

Parhaat peli-ideat uudenvuoden juhliin: 10 idean joukossa niin lapsille kuin aikuisille sopivia aktiviteetteja

Uudenvuoden juhlat ovat jo aivan nurkan takana. Uudenvuodenaatto on tämän viikon lauantaina ja sunnuntaina saadaan ottaa vastaan vuosi 2023.

Tulevana viikonloppuna moni kokoontuu yhteen läheistensä kanssa juhlistamaan vaihtuvaa vuotta. Jos uudenvuoden juhlien teema on jo päätetty tai aiot pitää vain rennot illanistujaiset ilman teemaa, mutta ohjelmanumeroille olisi vielä tarvetta, löydät apua alta.

PureWow on listannut parhaimpia peli- ja leikki-ideoita uudenvuoden juhliin. Alle on poimittu joukosta 10 ideaa, joista löytyy niin lapsille, koko perheelle kuin vain aikuisille omansa.

Kenen lupaus?

Jokainen vieras kirjoittaa lapulle uudenvuodenlupauksensa, joka voi olla joko joku aiemmilta vuosilta tai uusi. Kaikki lupaukset laitetaan purkkiin, josta jokainen nostaa yhden lapun ja koettaa arvata, kenen lupaus se on.

Selfie-metsästys

Lapulle listataan erilaisia selfie-aiheita, joista jokainen vieras yrittää toteuttaa mahdollisimman monta illan aikana. Katso esimerkki täältä. Tee nettiin jaettu kuvakansio, johon osallistujat voivat lisätä kuvansa muiden nähtäväksi.

Lumiukolle nenä

Tämä on talvinen versio aasinhäntä-leikistä. Osta tai askartele lumiukon pää ja erillinen porkkana, jota nuorimmat vieraat (ja leikkimielisimmät) sitten yrittävät saada paikoilleen silmät sidottuina.

Kaksi lupausta ja valhe

Tämä on muunnelma kaksi totuutta ja valhe -leikistä. Jokainen osallistuja vuorollaan kertoo kaksi aitoa uudenvuodenlupausta ja yhden vakuuttavan valhelupauksen. Muut yrittävät arvata, mikä lupauksista oli valhe. PureWow’n mukaan tämä sopii mihin tahansa hetkeen illanvieton aikana, mutta voi olla myös sopiva tunnelman keventäjä illan alussa.

Tee tai juo -juomapeli

Idea on hieman sama kuin totuus vai tehtävä -pelissä, mutta tässä ei kerrota totuuksia, vaan joko tehdään annettu tehtävä tai juodaan tehtävän antajan määräämä määrä juomaa.

Tuolileikki

Tämä on perinteinen leikki, mutta siitä saa uudenvuoden juhliin sopivan version, kun valitsee musiikiksi jouluun ja uudenvuoden aikaan sopivaa musiikkia.

Tic Tac kello käy

Tätä peliä varten tarvitaan Tic Tac -pastilleja, pinsetit sekä kaksi lautasta (esim. kertakäyttöinen). Osallistuvat vieraat kilpailevat toisiaan vastaan ja yrittävät 60 sekunnin aikana siirtää mahdollisimman monta Tic Tac -pastillia yksitellen pinseteillä yhdeltä lautaselta toiselle. Se, joka ehtii siirtää eniten pastilleja, voittaa!

Vuoden parhaat palat

Pelin aikana käydään läpi vuoden kohokohtia ja parhaita paloja. Katso esimerkkejä pelin aiheiksi täältä.

Kaakao pong

Tämä on kuin beer pongia, mutta kaakaolla. Juoman voi terästää aikuisille ja pitää lapsia varten alkoholittomana.

Discoballon yllätys

Askartele discopallo ja täytä se erilaisilla herkuilla. Kun pallo rikotaan esimerkiksi vuoden vaihtuessa, pääsevät kaikki herkkuihin käsiksi.

Teksti: Miia

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *