Kannattaako teinitytölle nalkuttaa? Tutkimus löysi äidin nalkuttamisesta hyödyn tyttären tulevaisuuden kannalta

Kuva: Pexels/Karolina Grabowska

Nalkuttava vanhempi voi kiristää lapsen, etenkin teini-ikäisen, hermoja. Daily Mailin mukaan nalkuttamisella on kuitenkin sellaisiakin vaikutuksia, joiden takia tämä ärsyttävä tapa voi olla lopulta hyödyksi.

Teini-ikäisen tyttären kanssa voi kannattaa olla tarvittaessa tiukkana ja turvautua myös nalkuttamiseen. Tutkijat ovat selvittäneet, että nalkuttaminen on hyvä tapa valmistaa tyttäriä menestykseen, kertoo Daily Mail.

Essexin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan korkeiden vaatimusten asettaminen nuorille tytöille johtaa siihen, että he epätodennäköisemmin tulevat teini-iässä raskaaksi. Daily Mailin mukaan tämä puolestaan johtaa siihen, että he eivät kärsi teiniäitiyteen liittyvistä takaiskuista elämässään.

Lisäksi tutkimuksessa havaittiin, että vaativien, nalkuttavien äitien tyttäret menevät todennäköisemmin yliopistoon, heistä tulee epätodennäköisemmin työttömiä ja he epätodennäköisemmin saavat huonoa palkkaa, kun pääsevät työelämään. Tutkimuksen mukaan tällaisten vanhempien hyöty oli kaikista merkittävin vähiten akateemisten teinien keskuudessa, kenellä ei usein ole ystäviä tai opettajia, jotka olisivat halukkaita rohkaisemaan ja kannustamaan heitä.

”Monissa tapauksissa menestyimme siinä, minkä koimme mukavimmaksi itsellemme, vaikka se oli vastoin vanhempiemme tahtoa. Mutta vaikka kuinka kovasti yritimme välttää vanhempiemme suosituksia, onnistuivat ne todennäköisesti vaikuttamaan, hienovaraisemmin, niihin valintoihin, jotka mielsimme todella henkilökohtaiseksi”, tutkija Ericka Rascon-Ramirez kommentoi.

”Vanhempiemme odotukset kouluvalintoihimme liittyen olivat erittäin todennäköisesti ratkaiseva tekijä päätöksessä siitä, saisiko lapsen teini-iässä vai ei”, hän lisäsi.

Äidillä eniten vaikutusta

Daily Mail kertoo, että tutkimuksessa äidit vaikuttivat olevan se vanhempi, jonka nalkutuksella on kaikista eniten vaikutusta.

”Tässä tutkimuksessa odotusten mittari heijastaa toiveiden ja uskomusten yhdistelmää liittyen todennäköisyyteen hankkia korkeampi koulutus, mistä päävanhempi on kertonut, ja valtaosassa tapauksia päävanhempi on äiti”, tutkimuksessa todettiin Daily Mailin mukaan.

Tutkimuksen tulokset paljastavat, miten korkeat odotukset omaavat vanhemmat voivat vähentää teinien todennäköisyyttä tulla raskaaksi neljällä prosentilla verrattuna siihen, jos vanhempien odotukset ovat vain kohtalaiset.

Tutkimuksessa todettiin, että teiniäitiys tarkoittaa sitä, että tytöt todennäköisemmin lopettavat koulun aiemmin ja ansaitsevat pienempää palkkaa, jos he saavat töitä. Heillä on myös isompi todennäköisyys päätyä suhteisiin heikommin koulutettujen ja työttömyyteen taipuvaisten miesten kanssa.

Tutkimuksessa seurattiin 15 500 teini-ikäisen oppilaan (13-14-vuotiaita) elämää Englannissa vuodesta 2004 vuoteen 2010.

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.