Uudenvuoden lupaukset kotiapulaisilleni

Uudenvuoden lupaukset kotiapulaisilleni

Lapsiperheen arjessa kodinkoneet helpottavat suuresti päivittäistä puurtamista, joten ne ansaitsevat ihan omat lupauksensa tulevalle vuodelle. Varsinkin, kun monessa perheessä nämä apulaiset ahersivat paljon normaalia enemmän!

Moccamaster. Lupaan vähentää käyttöastettasi, heti kun tässä taloudessa nukutaan yöt heräämättä ja tee alkaa maistua kahvia paremmalta. Ja piristävämmältä.

Tehosekoitin. Halusin sinut, hiljaisen version jonka meluun lapset eivät illalla herää. Olet jäänyt hyllylle kahvinkeittimen varjoon ja lupaan nyt alkaa hyödyntämään sinua. Kauniit, terveelliset smoothiet jokaiseen iltaan ja aamuun – vai riittääkö sunnuntait?

Sauvasekoitin. Lupaan käyttää sinua vähemmän. Yritän opetella antamaan 9kk ikäiselle enemmän sormiruokia, enkä soseuta jokaista ruokaa tukehtumisen pelossa. Tämä lupaus tulee kestämään seuraavaan kakomishetkeen asti.

Imuri. Kohtelen sinua hellemmin. En revi jumiin jäänyttä johtoa vimmatusti, en anna vauvan saati taaperon ratsastaa sinulla ja lupaan valittaa tehoistasi vähemmän (tai ainakin tarkistaa tukkeutuneet suodattimet ennen sitä).

Ikivanha mikro. Pesen sinut useammin, vaikka oletkin kaapin sisällä piilossa. Ei kun hei, mies lupasi ostaa joulun jälkeisistä aleista uuden joten voinen saman tien unohtaa tämän. Onhan kehitetty itsestään puhdistuva mikro viimeisen 10 vuoden aikana?

Silitysrauta. Lupaan pitää sinut jatkossakin siivouskaapin perällä piilossa. Eipä tarvitse siis asentaa verhokiskoja vielä ensi vuonnakaan!

Vohvelirauta. Löysin sinut kaappeja järjestellessä ja lupaan sinulle reilusti kuumia hetkiä tulevalle vuodelle! Anteeksi että lettupannu ja pannukakkupelti ovat etuilleet sinua muutaman kerran. Tai muutaman kymmenen kerran… En lupaa lopettaa herkuttelua.

Jääkaappi. Lupaan olla kanssasi mielikuvituksellisempi. Ettet aina täyttyisi samalla totutulla tavalla, vaan saisit elämääsi vaihtelevuutta sekä enemmän värejä ja keveyttä.

Kuivausrumpu. Lopetan liiallisen hyväksikäyttösi. Tosin vasta sitten kun mies älyää syyttää sinua paitojensa kutistumisesta ja pyykinkuivaustelineeseen on kiva lyödä varpaansa.

Pyykinpesukone. Sinulle en voi luvata mitään. En niin kauan kuin annan lasteni maalata, syödä, ulkoilla ja juoda viisi litraa vettä ennen nukkumaan menoa.

Teksti: Ella

Artikkeli julkaistu ensimmäisen kerran 28.12.2020.

Ella

Olen järjestyksestä nauttiva 31-vuotias äiti-ihminen joka joutuu ajoittain kaaoksen keskelle ja pelastuu sykkimällä. Vaimo, joka miettii päänsä puhki pienistäkin asioista, googlettaa ja lopulta ymmärtää kysyä viereltä. Perheen “pahis" joka rentoutuu parhaiten kotona lempisohvalla - pussaten puolisoaan ja kahta yhteistä lasta.