9 erilaista teinityyppiä?-Tunnistatko oman teinisi?

9 erilaista teinityyppiä?-Tunnistatko oman teinisi?
Kuva: Pexels/ cottonbro studio

Teinejä on moneen junaan. Nuoruudessa teini etsii itseään, tyyliään sekä porukkaa, johon kuulua. Alla on listattuna 9 hauskaa teinityyppiä: löydätkö sieltä teidän perheen teinin?

Oman elämänsä räppärit

Oman elämänsä räppärit tekevät räppiä aivan kaikesta (vaikka mummon hautajaisista), haaveilevat yleensä urasta artistina ja kulkevat housut puolitangossa takapuolesta vako vilkkuen.

Uskonnolliset nuoret

Osalla nuorista syntyy nuoruudessa vahva uskonnollinen tai hengellinen herääminen. Se voi viedä nuoren täysin mennessään. Yksi uskoo Jeesukseen ja jakelee ilosanomaa niin kujilla, kuin toreilla. Toinen pukeutuu huiviin ja “pyllistelee” maton päällä viidesti päivässä.

Kolmas puolestaan uskoo yksisarvisiin ja juttelee henkien kanssa (toisin sanoen puhuu itsekseen). Neljäs ei usko, kuin itseensä, mutta sekin on aika ajoin koetuksella epävakaan persoonallisuushäiriön takia, koska hän ei tiedä onko lintu vai kala.

Pissikset

Pissikset tunnistaa vahvasta pakkelikerroksesta, hämähäkin jalkoja muistuttavista pitkistä irtoripsistä ja syvälle napaan työntyneestä napakorusta. Sitä on pakko esitellä talvisinkin laittamalla takin alle napapaita. Sehän näyttääkin todella seksikkäältä, kun sitten täristään bussipysäkillä sidukkatölkki kädessä dösää odotellen, niin että hampaat kalisevat kuuluvasti yhteen.

Traktorijengi

Tämä porukka löytyy vain pienemmiltä paikkakunnilta maaseudulta. He pärräävät ympäriinsä traktoreillaan ja ajavat “pimpparinkiä” kylän pinnassa Dimexit yllään. Isommissa kaupungeissa samaa ajetaan autoilla, popit kaakkoon käännettynä, niin että lähitalojen ikkunat helisevät ja punaisen omakotitalon mummo tippuu kiikkustuolistaan. Pappa sen, kun jatkaa uniaan, koska mummo on ottanut hänen kuulokojeen pois päältä jo kuukausia sitten.

Jääkiekon pelaajat eli jäkkärit

Nämä urheilulliset nuoret ovat urheilleet pienestä pitäen. Heitä on kuskattu liikuntaharrastusten pariin kolmesta neljään kertaan viikossa siitä lähtien, kun he oppivat kävelemään. Ensimmäiset hokkarit on ostettu lasten ollessa 3-vuotiaita. Vanhemmat yrittävät leipoa heistä uusia “NHL-tähtiä” ja elävät omia toteutumattomia unelmiaan lastensa kautta.

Angstit

Angstit pukeutuvat mielellään tummiin väreihin, kuuntelevat synkkää musiikkia ja heidän ajatusmaailmansa on kovin negatiivinen. Mikään “Ei vois v***u vähempää kiinnostaa”!

Angstien mielestä masennus ynnä muut mielenterveyshäiriöt ovat muodissa, joten he kantavat mielellään diagnoosilistaansa mukana. Puolet diagnooseista on tosin itse asetettuja Ilta-lehden testien avulla.

Pelijengi

Nörtit ovat kuolleet jo sukupuuttoon maailman digitalisoitua ja kaikkien alettua käyttämään nettiä. Tilalle on tullut “pelijengiläiset”. He koodaavat tietokoneellaan päivät pitkät. He ovat koulussa yksinäisiä omasta tahdostaan, koska eivät halua tuhlata energiaansa tasoonsa yltämättömään seuraan.

Pelijengiläinen on nimittäin harvinaisen älykäs tyyppi, joka ratkaisee vaikeammatkin matemaattiset tehtävät sekunneissa. Rakkauselämässä hän ei kuitenkaan selviydy yksinkertaisimmistakaan pulmista, eikä hahmota sitä, miten pyykit tulisi ripustaa kuivumaan naruille.

Sateenkaarinuoret

Satenkaarinuoret tunnistaa useimmiten pride-lipusta tai sen väreistä. He myös vouhkaavat suureen ääneen kuuluvansa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön. He loukkaantuvat pahasti, ellet ymmärrä kuka on “ei binäärinen sukupuoleton polyamorinen pan-seksuaali”. Ymmärrettävistä syistä heidän kanssaan keskustellessa tarvitset sateenkaari-sanakirjan.

Tulevaisuuden rakentajat eli niin sanotut “nuorisovaltuustolaiset

Nämä nuoret ovat heitä, joiden varaan voimme laskea tulevaisuuden ja toivon. He tietävät sen itsekin ja heillä onkin jo kauan ennen yläasteikää ollut mietittynä visio menestyksestään ja keinot sen toteuttamiseksi.

He ovat perustaneet ensimmäisen kevytyrityksensä yleensä jo yläasteen alettua: He saattavat tarjota esimerkiksi it-alan tukea tai kynsihoidon palveluita. Palkkarahansa he tietenkin sijoittavat ja kymmenkertaistavat summan. Ilmastokriisi huolettaa heitä, joten he polkevat pyörällä kaikki välimatkat ja syövät kasvispainotteisesti.

Asuuko sinun kotona joku näistä nuorista? Oliko kaikki nuorisoryhmät sinulle entuudestaan tuttuja?

Teksti: Anne-Mari Valta

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *