Nämä 5 asiaa sinun tulisi opettaa erityisesti tytöille ja pojille

Opeta ainakin nämä viisi asiaa tytöille ja pojille. Kuva: Pexels/ Bess Hamiti

Tyttöjen ja poikien kasvatuksessa tulisi painottaa tiettyjä eri asioita. Vaikka on paljon yhteisiäkin kasvatuksellisia kysymyksiä, jotka heille tulisi opettaa. Opeta kuitenkin tytöille ja pojille ainakin nämä viisi alla mainittua asiaa.

Opeta nämä 5 asiaa tytöille:

Rohkaise tyttöä uskaltamaan ja yrittämään

Tytöt voivat tarvita rohkaisua lähteä kokeilemaan uusia asioita, jotka ovat perinteisesti mielletty ”miesten jutuiksi”. Kannusta tyttöä kulkemaan kohti omia kiinnostuksen kohteita, olivat ne sitten, mitä tahansa.

Tytöillä on yhtälaiset mahdollisuudet menestyä, kuin pojilla.

Naisetkin voivat olla menestyviä yrittäjiä tai johtajia. Menestys kuuluu kaikenlaisille ahkerille ja rohkeille ihmisille!

Tyttökin voi ottaa työkalut käyttöön ja opetella korjaamaan asioita itse. Porakonetta voivat käyttää niin miehet, kuin naisetkin. Avuttomuus voi olla opittua, mutta siitä voi onneksi myös oppia pois.

Oman kehon rakastaminen

Opeta tytölle oman kehon rakastamista ja sitä, että hänellä on oikeus päättää kehostaan. Hänen omat tarpeensa tulisi laittaa etusijalle, eikä toisten miellyttämisen. Tytön tulisi myös oppia, että hän on paljon enemmän, kuin kehonsa tai ulkonäkönsä.

Opeta johtajuutta

Johtajan tavoin käyttäytyvää tyttöä saatetaan vielä nykyäänkin kutsua ”pomottajaksi” tai ”aggressiiviseksi”. Se on väärä ajattelutapa. Naisista voi tulla aivan yhtä hyvin päteviä johtajia.

Opeta nämä 5 asiaa pojille:

Vahvuus löytyy heikkoudesta. Opeta pojallesi, että aina ei tarvitse olla vahva, vaan poikakin voi kokea olevansa haavoittuvainen.

Tunteet ovat hyvä juttu. Kaikenlaisten tunteiden näyttäminen on sallittua, myös pojille. Toisin, kuin ennen vanhaan opetettiin, niin pojatkin saavat itkeä.

Opeta pojille, kuinka kauniisti naisia tulee kohdella. Malli ja esimerkki lähtee jo varhaislapsuudesta ja kotoa. Poika seuraa, miten isä kohtelee äitiä ja millä äänensävyllä hän puhuu naisille. Jos isä ei ole saatavilla, poika seuraa muita miespuolisia henkilöitä elämässään ja sitä, kuinka he kohtelevat naisia.

Väkivalta ei ole ratkaisu

Pojat saattavat epävarmassa tilanteessa turvautua herkemmin aggressioon, kuin tytöt. Heidän tulee oppia, että väkivalta ei ole ratkaisu ja tunteet kannattaa sanoa ääneen.

Feminiinisiä piirteitä ei kannata pelätä

Poikakin voi halutessaan pukea vaaleanpunaisen paidan tai olla luonteeltaan herkkä. Maailmassamme on muutenkin jo liikaa toksista maskuliinisuutta: on aika löytää uusi terve tapa olla mies! Toksisesta maskuliinisuudesta voit lukea lisää täältä.

Oletko opettanut tytöille ja pojille nämä edellä mainut asiat? Tulisko heidän kasvatuksessaan mielestäsi painottaa hieman eri asioita?

Lähteet: Askel terveyteen, I mom ja MTV

Teksti: Anne-Mari Valta

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.