“Mikä on tärkeintä elämässä” – Näiden asioiden väliinjättäminen saattaa myöhemmin kaduttaa

“Mikä on tärkeintä elämässä” – Näiden asioiden väliinjättäminen saattaa myöhemmin kaduttaa
Kuva: Mohamed Nohassi

Ihmisellä on usein varsin selkeä näkemys siitä, mikä hänen omassa elämässään on tärkeintä hänelle itselleen. Mitkä ovat asioita, joiden tavoittelematta jättämistä ihmiset usein katuvat kaikkein eniten?

“Elämän tärkeimpänä asiana” pidetään usein sellaista asiaa tai asioita, jotka tuovat ihmiselle onnellisuuden ja tyytyväisyyden tunteita. Ihminen usein kokee oman “tärkeimmän asian” kaikkein luonnollisimpana vastauksena ja hänen saattaa olla vaikeaa ymmärtää muita, joille erilaiset asiat voivat olla tärkeitä. Kyselyiden perusteella vaikuttaisi kuitenkin olevan tiettyjä asioita, joiden tekemättä jättämistä ihmiset usein katuvat eniten.

“Paras versio itsestäni”

Eräs tyypillinen asia, jota ihminen katuu, on se, ettei hän ole pyrkinyt olemaan paras versio omasta itsestään. Kaikki meistä tekevät virheitä. Virheiden teko ei kerro siitä, että ihmisessä on jotakin vikaa, se kertoo yksinkertaisesti siitä, että olemme inhimillisiä olentoja. Ihminen voi käyttää virheitä tehokkaana oppimiskeinona. Jos kerran tekee virheen ja asia harmittaa paljon, on todennäköistä, ettei virhettä enää ainakaan kovin helposti toista.

Toisaalta aina ihminen ei opi virheistään. Kenties hän on liian väsynyt raskaasta arjesta tai hän ei koe, että hänen olisi tärkeää pyrkiä kehittämään itseään. Kuoleman lähestyessä moni kuitenkin toivoo, että olisi osannut toimia paremmin tietyissä kohdissa.

Monet ovat kuulleet sanottavan, että ihmiset katuvat eniten sitä, että eivät ole uskaltaneet ilmaista riittävän selvästi välittämistään rakkautensa kohteelle. Kenties ihminen on pelännyt torjutuksi tulemista, tai hän ei ole uskaltanut muuttaa omaa tuttua ja turvallista elämäänsä. Vanhana ihmisen mielessä saattaa käydä usein, mihin elämä olisi vienyt, jos olisi nuorempana seurannur sydäntään.

Läheisen neuvojen seuraaminen usein kannattaa

Läheinen ihminen tuntee meidät usein parhaiten. Joskus läheinen saattaa nähdä sellaisia asioita elämässämme, joita emme itse välttämättä näe, koska katsomme tilannetta liian läheltä. Jos läheinen antaa meille neuvon, josta emme pidä, koska haluaisimme toimia toisin, saatamme harmistua ja suhtautua neuvoon torjuvasti. Vasta myöhemmin saatamme huomata, että läheinen oli itseasiassa oikeassa ja olisi kannattanut kuunnella hänen puolueetonta mielipidettään.

Tämä ei toki tarkoita sitä, että täytyisi jättää kuuntelematta omaa sydäntään, jos se tuntuu johdattavan vahvasti tiettyyn suuntaan. Joskus oikea tie ei kuitenkaan ole ihmiselle selvä edes tunnetasolla ja hän saattaa päätyä summanmutikassa valitsemaan sattumanvaraisen reitin. Tällöin kannattaa ottaa hyöty läheisten hyvästä ihmistuntemuksesta, jonka avulla he saattavat nähdä selkeämmin, mikä on paras ratkaisu pitkässä juoksussa.

Unelmiaan kannattaa tavoitella

Työhön liittyvistä tavoitteista tinkiminen ja joskus kokonaan luopuminen ei usein häiritse ihmistä niin paljon kuin muista haaveista luopuminen. Jos sinulla on unelma, koskaan ei ole liian myöhäistä lähteä yrittämään sen saavuttamista.

Lähde Lifehack

Teksti: Sonja

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *