Asuuko kotonasi mieslapsi? – Tällaisia vaikutuksia asialla voi olla parisuhteeseen

Asuuko kotonasi mieslapsi? – Tällaisia vaikutuksia asialla voi olla parisuhteeseen
Kuva: Jacob Mejicanos Unsplash

Tuntuuko sinusta, että perheeseesi kuuluvat lapset ja sen lisäksi yksi ylimääräinen lapsi, joka on puolisosi? Jos vastasit kyllä, et suinkaan ole ainut näin ajatteleva. Lasten kaltaisia miehiä todellakin on olemassa, kuten Tieteen Kuvalehden kirjoituksesta käy ilmi ja tällä asialla voi olla iso merkitys parisuhteen laatuun. Vaikka tässä kirjoituksessa puhutaan mieslapsista, myös naislapsia löytyy ihan varmasti.

On monenlaisia pariskuntia. Toisinaan osapuolet ovat luonteeltaan ja käytökseltään kuin yö ja päivä. Toinen saattaa suorittaa kaiken täydellisen tyylikkäästi ja toinen saattaa olla hajamielisyydessään täysin toisen vastakohta. Toinen saattaa tykätä mennä ja touhuta jatkuvasti, kun taas toista osapuolta kutsuu löhöäminen sohvalla suhteettoman paljon.

Vaikka pariskunnat olisivat toistensa vastakohdat, he saattavat upeasti täydentää toisiaan, kuten vanhassa sanonnassa todetaan. Toki näin ei aina ole. Suhteen alkuhuuman hiipuessa saattaa karu totuus erilaisuudesta tulla esiin isolla voimalla. Miten jaksaa katsella ihmistä, joka on ihan itsensä vastakohta? Miten jaksaa huomauttaa toiselle samoista asioista kerta toisensa jälkeen, mutta siltikään muutosta ei tule?

Puoliso vai perheen lapsi?

Toisinaan käy niin, että tuntuu kuin puoliso olisi yksi perheen lapsista. Häntä pitää muistuttaa kaikista hänen menoistaan. Pitää varmistaa, että hän muistaa ottaa eväät töihin. Pitää muistuttaa hampaiden pesusta. Pitää laittaa illalla vaatteet valmiiksi aamua varten, koska muuten aamut ovat mahdottomia. Pitää poimia sukkia ja käytettyjä vaatteita lattioilta. Pitää tehdä siis sitä ja tätä. Tällöin puolisosta huolehtiminen saattaa ajautua samaan pisteeseen kuin hän olisi yksi perheen lapsista.

Mieslapsi ja parisuhde

Tieteen Kuvalehden artikkelissa on kerrottu kansainvälisestä tutkimuksesta, jonka mukaan mieslapsia todellakin on olemassa. Kirjoituksesta selviää, että tämänkaltainen asetelma ei lupaa hyvää parisuhteelle. Toinen osapuoli on elämässä lähinnä fyysisesti läsnä, mutta hän ei juurikaan tee mitään parisuhteen ja perheen hyväksi. Useiden tutkimusten mukaan tämänkaltaisella tilanteella on monesti selvä negatiivinen vaikutus pariskunnan seksielämään. “Tulokset tukevat tutkijoiden mukaan käsitystä, että mies, joka käyttäytyy naisen mielestä kuin lapsi, ei paljon kiihota häntä, koska hän tuntee itsensä miehen äidiksi”, todetaan artikkelissa.

Mitä mieltä sinä olet: onko yleistä olla mieslapsi tai naislapsi? Pitääkö heistä huolehtia kuin perheen jälkikasvusta?

Teksti: Liisa

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *