Virta vähissä? Näillä 7 simppelillä muutoksella parannat energiatasojasi – merkittävästi!

Kuva: Pexels/Karolina Grabowska

Jos heräät valmiiksi väsyneenä tai nuupahdus iskee keskellä päivää etkä pääse siitä yli, saattaa taustalla olla energiatasojasi verottavat elämäntavat. Pienillä muutoksilla voit kuitenkin vaikuttaa siihen, ettei virta lopu kesken päivän.

Arjen keskellä voi tuntua joskus vaikealta löytää keinoja palautua ja ladata omia akkujaan, mutta joskus yksinkertaisetkin muutokset voivat olla iso apu. HuffPost on esitellyt seitsemän tutkimuksiin pohjautuvaa tapaa, joilla voit saada lisää virtaa elämään.

Käsittele stressiä terveellisillä tavoilla

Tohtori Nina Vasanin mukaan on erittäin tärkeää löytää keinoja ottaa meditaatio tai mindfulness osaksi päivittäistä elämää ja pyrkiä tekemään edes viiden minuutin harjoitus joka päivä. Myös päiväkirjan kirjoittaminen tai hyvän kirjan lukeminen voi auttaa tuntemaan olonsa energisemmäksi.

Rajoita kofeiinin määrää

Kofeiinipitoiset juomat piristävät, mutta HuffPostin mukaan liiallinen kofeiinin juominen toimii päinvastoin. Koeta välttää ylimääräisiä kofeiiniannoksia!

Huolehdi levosta

HuffPost muistuttaa, että energiatasoihin ei vaikuta vain yöunien pituus, vaan myös unen laatu. Pyri ylläpitämään säännöllistä unirytmiä, himmennä valoja iltaisin valmistautuessasi nukkumaan ja tee ennen unille menoa rentouttavia aktiviteetteja. Jos näistä huolimatta heräät väsyneenä, selvitä lääkärissä, ettei taustalla ole esimerkiksi uniapnea.

Liiku pitkin päivää

Yritä sisällyttää edes vähän liikuntaa jokaiseen päivään. Tutkimusten mukaan päivittäinen liikunta ja on olennaista energiatasojen tehostamiseksi. Liikunta auttaa nostamaan energiatasoja!

Juo enemmän vettä

Virta voi olla vähissä myös nestehukan takia. Kuivuminen on yleinen syy vähäiseen energiaan. Liian vähäinen veden juominen voi aiheuttaa väsymystä, ärtymystä sekä levottomuutta.

Huomioi ruutuaikasi

Tämä voi olla tuttu juttu: jos vietät iltaisin liikaa aikaa ruudun ääressä, voi älylaitteiden valo sotkea unirytmiäsi ja näin vaikuttaa energiatasoihisi. HuffPostin mukaan päivän aikana ruudun ääressä vietetty aika voi vaikuttaa haitallisesti energiatasoihin ja väsyttää silmiä aiheuttaen pääkipua ja keskittymisvaikeuksia. Jos työskentelet ruudun äärellä, yritä pitää taukoja pitkin päivää.

Muista syödä säännöllisesti

Professori Alfred Tallian mukaan aivot tarvitsevat ravintoa, jotta ne toimivat kunnolla. Kun aterioita jättää väliin, verensokeri heittelee ja energiatasot kärsivät. Ravitsevat ateriat antavat energiaa ja auttavat jaksamaan.

Jos terveellisistä elämäntavoista huolimatta väsymys ei katoa, voi se kieliä mahdollisista terveysongelmista ja silloin on hyvä käydä lääkärissä.

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.