Onko anoppisi mustasukkainen? Näin käsittelet tilanteen ja voitat hänet puolellesi

Onko anoppisi mustasukkainen? Näin käsittelet tilanteen ja voitat hänet puolellesi
Kuva: Pexels/cottonbro studio

Sanotaan, että suku on pahin, mutta aivan oma lukunsa on kumppanin suku. Etenkin anoppi voi aiheuttaa harmaita hiuksia niin sanoillaan kuin teoillaan.

Toisinaan äidin voi olla vaikea hyväksyä, että oma lapsi on löytänyt puolison, ja hän voi olla anoppina jopa mustasukkainen. Ruuhkavuosien toimitus julkaisikin aiemmin merkkejä, joiden avulla tällaisen anopin voi tunnistaa.

Mikä sitten neuvoksi, jos anoppi todella on mustasukkainen? Your Tangon mukaan on tiettyjä keinoja, joilla voit yrittää paikata välejä anopin kanssa ja jopa onnistua saamaan hänet pitämään sinusta ja olemaan vähemmän mustasukkainen.

Your Tangon mukaan ensimmäiseksi, jos mahdollista, pitäisi yrittää ymmärtää anoppia ja syitä, miksi hän tuntee mustasukkaisuutta. Koeta pohtia hänen käytöstään ja tunnistaa, millaiset asiat ovat anopille laukaisevia tekijöitä, triggereitä, ja mistä hän tuntee epävarmuutta.

Tämän avulla sinun pitäisi saada edes vähän selkeytä siihen, mistä anopin mustasukkaisuus johtuu ja miksi hän on ilkeä sinua kohtaan. Lisäksi se voi auttaa sinua huomaamaan, mikä on paras tapa kertoa hänelle, että haluat yrittää kuroa umpeen sinun ja anoppisi välillä olevaa kuilua.

Tavoite on yrittää luoda vahva suhde anopin kanssa, jotta hän oppisi luottamaan sinuun ja välittäisi myös sinusta ja välit hänen kanssa korjautuisivat. Your Tangon mukaan jotta se onnistuisi, joudut antamaan anopille paljon hänen kaipaamaansa huomiota. Tämä ei aina ole helppoa, jos anoppi aktiivisesti koettaa luoda myös toksista tilannetta sinun ja kumppanisi välille.

Avointa kommunikaatiota

Kliinen hypnoterapeutti ja perheasiantuntija Keya Murthy tiivisti mustasukkaisen anopin käsittelyn kolmeen seikkaan: ole suorasanainen, avoin ja rehellinen.

“Vihollista ei voiteta aggression tai imartelun avulla, vaan kommunikaatiolla. Juttele hänen kanssaan ja pyydä hänet satunnaisesti mukaan perheenne mukaan jonnekin”, Murthy sanoi.

Your Tangon mukaan toinen tehokas tapa on sisällyttää anoppi osaksi perhettä ja kohdella häntä kuin ketä tahansa omaa perheenjäsentäsi, jotta anoppi ei tuntisi olevansa ulkopuolinen ympärilläsi. Kerro anopille, että tiedostat hänen suhteensa lapseensa kanssa etkä yritä lainkaan vaarantaa sitä tai viedä sitä häneltä pois.

“Mustasukkainen anoppi on epävarma nainen. Tee kaikkesi, jotta hän tuntee olonsa turvalliseksi, mutta säilytä samalla omat rajasi. Olkaa ystäviä, tee parhaasi ja unohda muu. Kun hössötät hänestä liikaa, annat hänelle enemmän valtaa”, Murthy totesi.

Your Tangon mukaan jos yrität kaikkia näitä asioita ja samalla kommunikoit avoimesti kumppanisi kanssa, vältät konflikteja ja olet myötätuntoinen ja hyväntahtoinen, pitäisi sen auttaa anoppiasi tuntemaan olosi paremmaksi. Näin hän ei kokisi sinua enää uhkana ja ottaisi sinut enemmän osaksi perhettään.

Teksti: Miia

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *