Pelasta parisuhde ja yöunet tällä menetelmällä!

Pelasta parisuhde ja yöunet tällä menetelmällä!
Kuva: Pexels/ Andrea Piacquadio

Jos nukkuu kumppanin vieressä, voi toisen läsnäolo vaikuttaa niin nukahtamiseen kuin unen laatuun. Huonosti nukutuilla öillä puolestaan voi olla kauaskantoisia seurauksia. Parisuhde voi pelastua tätä menetelmää kokeilemalla!

Sosiaalisessa mediassa on innostuttu niin sanotusta skandinaavisesta nukkumismenetelmästä, jonka avulla nukkuminen kumppanin kanssa voi olla jatkossa helpompaa ja unen laatu paranee. Brittilehti Metro kertoo, että yksinkertainen nukkumisniksi on alkanut levitä etenkin TikTokissa, ja se on monille suomalaisille jo hyvin tuttu: yhteisen peiton sijaan pari nukkuu omien peittojen alla. Uniasiantuntijat ovat antaneet tukensa niksille.

“Monet asiakkaani ovat kokeilleet ‘skandinaavista nukkumismenetelmää’ ja kertoneet positiivisista tuloksista”, uniasiantuntija Nicole Eichelberger kertoi Metrolle.

“Hyvin nukkuvat pariskunnat eivät välttämättä ensin huomaa juuri eroa, mutta tämä menetelmä voi olla mullistava pareille, joiden on vaikea nukkua yhdessä”, hän jatkoi ja lisäsi olevansa iloinen, että TikTok normalisoi omien peittojen käyttöä.

Monia hyötyjä

Tutkimukset ovat osoittaneet, että omissa huoneissa nukkuminen voi olla hyvästä pariskunnille. Näin yöunet häiriintyvät mahdollisimman vähän toisen ihmisen takia.

Kumppanin kanssa samassa sängyssä nukkuminen tekee kuitenkin myös hyvää. Psykologi ja uniasiantuntija Lindsay Browningin mukaan “skandinaavinen nukkumismenetelmä” onkin erittäin helppo ratkaisu moniin yhdessä nukkuvien ongelmiin.

“Näin voit nukkua aivan kuten haluat, häiritsemättä kumppaniasi. Jos sinulla on liian kuuma, voit heittää peiton pois häiritsemättä kumppaniasi ja pistää sen takaisin päällesi, jos tulee liian vilpoinen”, Browning avasi menetelmän hyötyjä ja huomautti, että oma peitto estää myös toista osapuolta omimasta koko peittoa.

Eichelbergerin mukaan “skandinaavinen nukkumismenetelmä” on myös hyvä apukeino silloin, jos pariskunnalla on erilaiset mieltymykset makuuhuoneen lämpötilan suhteen. Menetelmää käyttämällä voitte valita kumppanisi kanssa juuri omaan makuun sopivat peitot.

Omista peitoista on iloa silloinkin, jos toinen osapuoli vaihtaa usein asentoa yön aikana, mikä voi häiritä saman peiton alla nukkuvaa kumppania.

Vaihdevuosiin hyvä ratkaisu

Vaihdevuosia läpikäyvällekin oma peitto voi olla hyvä ratkaisu.

“Suosittelen vahvasti omien peittojen käyttöä yhteisen peiton sijaan naisille, jotka käyvät läpi vaihdevuosia, jolloin kehon lämpötilan säätely voi olla todellinen ongelma öisin”, Browning sanoi Metrolle.

Uniasiantuntija muistutti, ettei kahden peiton käyttäminen paranna unihäiriöitä, mutta se säästää öiseltä katkeruudelta.

“Tämä ei ole taikakeino, mutta pääset eroon niin monista unta häiritsevistä tekijöistä yhdellä teolla, että sitä ehdottomasti kannattaa kokeilla”, Browing päätti.

Teksti: Miia

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *