Kaipaatko helpotusta kumppanisi sotkujen siistimiseen? Tätä kikkaa parisuhdeasiantuntija ei suosittele kokeilemaan

Kaipaatko helpotusta kumppanisi sotkujen siistimiseen? Tätä kikkaa parisuhdeasiantuntija ei suosittele kokeilemaan
Kuva: Unsplash/Annie Spratt

Jos joutuu koko ajan siivoamaan kumppaninsa jälkiä, voi se pidemmän päälle aiheuttaa turhautuneisuutta. Netissä tähän on esitelty yhdeksi apukeinoksi niin sanottu boyfriend basket, kertoo Metro.

Boyfriend basket tarkoittaa kirjaimellisesti poikaystäväkoria, mutta suomeksi voisi puhua esimerkiksi kumppanikorista, sillä tämä kori ei katso sukupuolta. Sen ei myöskään ole pakko olla juuri kori, vaan se voi olla jokin astia tai esine, johon voi kerätä asioita.

Kumppanikorin idea on simppeli. Jos kumppani jättää tavaroitaan, vaatteitaan tai muuta vastaavaa lojumaan, ne voidaan kerätä koriin. Näin koti pysyy siistinä ja kumppanin tavarat löytyvät helposti yhdestä paikasta.

Metron mukaan tämä ei kuitenkaan korjaa todellista ongelmaa: kumppani on liian laiska siistimään omat jälkensä. Päällisin puolin tämä ei välttämättä vaikuta isolta ongelmalta, mutta tuskin kukaan haluaa tuntea olevansa vanhemman roolissa parisuhteessaan – etenkin jos omilla harteilla on myös lasten jälkien siivoaminen.

Tämä on yksi syy, jonka takia kumppanikoria ei kannata kokeilla. Deittailun ja parisuhteiden asiantuntija Kate Mansfeld on listannut lisäksi kolme syytä, miksi kumppanikori ei ole kaipaamasi helpotus elämään sottaisen kumppanin kanssa.

Lyhytaikainen ratkaisu

Kumppanikori ei korjaa pinnan alla piilevää ongelmaa. Vaikka se voi tarjota lyhytaikaisen ratkaisun kodin sotkuihin, luo se emotionaalisen sotkun, joka voi tuhota parisuhteen. Kumppanikori rakentuu idealle, että miehet ovat hyödyttömiä, sottaisia lapsia, jotka kaipaavat naista huolehtimaan heistä kuin äiti. Se on seksi- ja rakkauselämän loppu.

Ei tasa-arvoista kumppanuutta

Mansfeldin mukaan kulttuuri ja media ovat todella hyödyntäneet miehistä luotua kuvaa avuttomina lapsina ja naiset on opetettu yhteiskunnassa huolehtijan rooliin. Tämä on hänen mielestä erittäin tuhoisaa ja jos nainen lähtee tähän mukaan, tuhoaa hän mahdollisuudet tasa-arvoiseen kumppanuuteen. Kumppanikori ei myöskään ratkaise kumppanin sottaisuutta, vaan sen sijaan hän yhä enemmän välttää vastuuta tai rooliaan tiimipelaajana. Jos leikit äitiä, hän leikkii lasta.

Luota kommunikaatioon

Sottaisen kumppanin ongelman voi ratkaista tehokkaammin kommunikaatiolla. Mansfeldin mukaan kun opit kommunikoimaan ja puhumaan ‘minusta tuntuu’ -tavalla, voit saada kumppanin siivoamaan jälkensä ja luotua yhteistyöhön pohjaavan dynamiikan. Samalla saat seksielämäsi ja romantiikan herätettyä henkiin jopa pitkässä parisuhteessa, jonka kipinä on alkanut hiipua.

Älä heitä rakkauselämääsi koriin, sillä se johtaa vain suhteen hitaaseen ja onnettomaan kuolemaan.

Teksti: Miia

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *