Taaperot ovat ihastuttavia ja vihastuttavia pikkuihmisiä

Taaperot ovat ihastuttavia ja vihastuttavia pikkuihmisiä
Kuva:Pixabay/esudroff

Siitä ei pääse mihinkään: taaperot ovat ihastuttavia, mutta myös vihastuttava pikkuihmisiä. He päästävät suustaan hauskoja juttuja ja heidän mielikuvituksensa on hämmästyttävä.

Heidän naurunsa tarttuu. Taaperot osaavat puhua, mutta heidän puheessaan ei ole vielä suodatinta. Siksi he voivat esimerkiksi kysyä avoimesti keneltä tahansa “Onko sinulla pippeli vai pimppi?”

Mutta, kun taaperolle iskee viides raivokohtaus päivän aikana, on se kaukana hauskasta. Tai, kun olet valmistanut päivällistä parin tunnin ajan, mutta taapero kieltäytyy jälleen kerran maistamasta lusikallistakaan. Perinteistä on myös se, ettei kaupan lelu, -tai karkkihyllyä päästä ohittamaan ilman kiukkukohtausta.

Mitkä asiat taaperossa vihastuttaa?

1. He ovat sotkuisia

Kaurapuuron muussaaminen tai omenasoseen heitteliminen huoneen poikki voivat tutkimuksen mukaan olla erittäin opettavaista taaperolle. Vanhemman mielestä olisi mukava, jos taapero oppisi jollain vähemmän sotkuisella tavalla.

2. Asioiden toistaminen

Taapero vaatii sinua laulamaan samat laulut ja lukemaan tutut sadut yhä uudestaan ja uudestaan. Se auttaa sanavaraston kehittymistä ja taaperosta on hauskaa tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu.

3. Taapero käyttää paljon ei-sanaa

Mitä tehdä tilanteelle, jos oma ja maailman rakkain lapsi herättää sinussa ärtymyksen tunteita? Taaperon ja vanhemman erilaisuus voivat aiheuttaa haasteita. Lisää aiheesta voit lukea täältä.

4. Uhmakohtaukset

Taaperon kuuluu uhmata vanhempien tahtoa ja testata rajoja. Näin taaperot saavat turvallisesti käsitellä vaikeita tunteita.

Mutta, kun taapero alkaa uhmata vanhempiaan aamukiireiden keskellä, juuri ennen päiväkotiin lähtöä tai kiljuu kaupan leluhyllyn edessä, on siitä ilo kaukana ja voi olla vaikeaa muistaa uhmakohtausten tarpeellisuus ja tarkoitus.

5. Taaperot ylireagoivat

Jos taaperon lempilelu on hukassa, hänen veljensä otti hänen lautaselta cheerios-muron tai häneltä putoaa jotain, on se hänelle kiireellinen huolenaihe. Lapsen huutaessaan ja ollessa dramaattinen, muista että hän ei ärsytä sinua tahallaan. Yritä itse pysyä rauhallisena.

6. Pureminen

Taaperoilla on tapana purra silloin, kun he ovat esimerkiksi turhautuneita tai haluavat osoittaa rakkauttaan. Vanhemmat eivät tosin ole jälkimmäisestä järin ilahtuneita. Pikkuiset naskalihampaat kiinni ihossa sattuu yllättävän kovasti. Tällöin vanhemman saattaa tehdä mieli puraista lasta takaisin.

7. Pelkää vanhemmista eroon joutumista

Kaksi vuotta täyttänyt lapsi pelkää usein vanhemmasta eroon joutumista. Lapsi saattaa protestoida joutuessaan vieraalle hoitoon. Taaperon roikkuminen voi tuntua vanhemmista taakalta.

Taaperon ihastuttavat piirteet

Kaikista ärsyttävistä piirteistään huolimatta, taaperot ovat, mitä ihastuttavampia pikkuihmisiä. Kun he katsovat suurilla nappisilmillään ja kertovat viattoman tosissaan hauskoja asioita, ei voi kun hymyillä ja nauraa. Tai, kun he rientävät halaamaan ja suukottelemaan sinua tankatakseen rakkautta leikkien lomassa.

Asuuko kotonasi ihastuttava ja vihastuttava pikkutaapero? Jaksatko suhtautua taaperon uhmakohtauksiin lempeästi ja huumorilla?

Lähteet: MLL, Pick any two ja The Bumb

Teksti: Anne-Mari Valta

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *