Vauva mukana ravintolassa – Miksi se herättää niin paljon tunteita?

Vauva mukana ravintolassa – Miksi se herättää niin paljon tunteita?
Kuva: Logan Cameron

Vauvoihin voi törmätä monissa paikoissa. Luentosalissa saattaa luennoitsijan puheen lomassa kuulua jokeltelua takarivistä. Ravintolassa viereisessä pöydässä saattaa istua vauva, joka joskus itkee, niin kuin vauvat tekevät. Toisissa ihmisissä tämä herättää ärtymystä, siinä missä toisista vauvan mukanaolo on täysin luontevaa.

Välillä lehdistä saa lukea, kuinka joku on pahoittanut mielensä, kun on ollut aikuisseurassa ravintolassa ja viereisessä pöydässä on itkenyt pieni vauva. Kun lukee tällaisen artikkelin yhteydessä olevia kommentteja, huomaa nopeasti, miten jakautuneita ihmisten mielipiteet ovat tämänkaltaisten asioiden suhteen. Osa on sitä mieltä, että vauvan voi ja saa ottaa mukaan kaikkialle ja muiden ihmisten täytyy tämä hyväksyä. Osa taas on sitä mieltä, että vauvan paikka ei ole esimerkiksi ravintolassa pitkän kaavan mukaan tapahtuvalla illallisella.

Mirrorin artikkelissa kerrotaan naisesta, joka oli ensimmäistä kertaa ulkona miehensä kanssa saatuaan toisen lapsensa. He olivat menneet hienoon ravintolaan ajatuksena viettää levollinen ilta aikuisten kesken. Viereiseen pöytään saapui pariskunta pienen vauvan kanssa. Vauva huusi naisen kertoman mukaan vanhempiensa rauhoitteluista huolimatta lähes tauotta, välillä hiljentyen, mutta aloittaen pian uudelleen.

Nainen kuvaili, kuinka hän pyysi tarjoilijan paikalle ja pyysi, että hänet siirrettäisin miehensä kanssa toiseen pöytään. Hän kertoi, että he olivat lähteneet ulos sinä iltana saadakseen aikuisten välisen hiljaisen hetken, eikä ravintolailta palvelisi tarkoitustaan, jos oman vauvan sijasta vieressä itkisi koko illan jonkun toisen vauva.

Itkevän vauvan vanhemmat kuulivat tämän ja naisen mukaan vauvan äiti tuohtui voimakkaasti hänen sanoistaan. Vauvan äiti alkoi naisen mukaan haukkua häntä voimasanoilla. Nainen sanoi ärtyneensä vauvan äidin reaktiosta ja sanoneensa tälle, että hänen pitäisi poistua lapsensa kanssa, mikäli tämä ei lopeta itkuaan, sillä selvästi lapsella ei ole hyvä olla ravintolassa ja tällä olisi helpompi olla kodin rauhallisessa ympäristössä.

Jälkeenpäin nainen kertoi maininneensa tapauksesta omalle sisarelleen, joka oli ollut sitä mieltä, että hänen ei olisi pitänyt sanoa vauvan äidille tällä tavalla.

Tämä tarina osoittaa hyvin, että asioilla on usein monia puolia, eikä johtopäätöksiä pitäisi vetää liian nopeasti. On täysin ymmärrettävää, että ravintolaan kahdestaan aikuisten iltaa viettämään tulleet pienen lapsen vanhemmat harmistuivat, koska viereisessä pöydässä itki vauva, jolloin käytännössä heidän korvansa eivät saaneetkaan kauan kaivattua hiljaista hetkeä. Samaan aikaan on ymmärrettävää, että viereisessä pöydässä istuvat itkevän vauvan vanhemmat olivat luultavasti myös väsyneitä ja ärtyneitä jo yksistään siitä, että heidän vauvansa huusi ja ärtymyksensä takia heidän kynnyksensä pinnan palamiseen oli varmasti matala.

Mitä mieltä sinä olet tarinasta? Millaisissa tilanteissa on sopivaa ottaa vauva mukaan ja onko olemassa tilanteita, joihin olisi parempi olla vauvaa viemättä?

Lähde: Mirror

Teksti: Sonja

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *