5-vuotiasta lastaan imettävää äitiä haukutaan ällöttäväksi – ”Ei se ole outoa”

Kuva: Pexels/Wendy Wei

Imetyksen ei suinkaan tarvitse päättyä vauvavuoden jälkeen. Esimerkiksi Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee, että imetystä jatkettaisiin siihen asti, että lapsi on kaksivuotias.

Imettäminen ja etenkin imettäminen pidempään herättää joissakin ihmisissä vahvoja, usein negatiivisia, tunteita. Tämän on saanut kokea myös yhä imettävä kahden lapsen äiti Lauren McLeod. McLeodin poika Bowie täyttää tänä vuonna kuusi ja tytär Tigerlily täyttää kolme.

McLeod on kertonut imettämisestään avoimesti esimerkiksi Instagram-sivullaan ja saanut nettitrolleilta lokaa niskaansa. Metron mukaan McLeod on saanut kuulla tekonsa olevan ällöttävää ja yksi on jopa väittänyt hänen kaltoinkohtelevan lapsiaan.

”Toisinaan ihmiset sanovat jotain todella ilkeää, koska eivät tiedä asiasta tarpeeksi. Kukaan ei kuitenkaan ole sanonut minulle kasvotusten mitään”, McLeod kertoi.

”Joku syytti minua siitä, että en anna Bowille ruokaa – tietysti hän saa ruokaa”, hän sanoi ja lisäsi uskovansa, että perhe toimii heille oikealla tavalla.

Parasta lapsia ajatellen

Kun Bowie syntyi, McLeod toivoi voivansa imettää häntä kaksivuotiaaksi asti, kuten hänen oma äitinsä oli imettänyt häntä. Kun Bowie ei antanut merkkejä vieroittumisesta, McLeod päätti jatkaa – jopa Tigerlilyn syntymisen jälkeenkin.

McLeod imettää Tigerlilya tarpeen mukaan ja Bowieta vähemmän. Metron mukaan hän uskoo, että lapset vieroittavat itse itsensä omilla ehdoillaan ja arvelee Bowien päättävän lopettaa pian.

”Imetän Bowieta vain nukkumaan mennessä ja muutaman kerran viikossa. Epäilen, että hän lopettaa kuusivuotiaaksi mennessä”, McLeod sanoi.

”En koskaan ajatellut, että imettäisin viisivuotiastani, mutta kuten kuka tahansa muu äiti, teen parhaani lasteni hyväksi. Ei se ole outoa tai seksuaalista, se on täysin normaalia ja aion jatkaa, kunnes he haluavat lopettaa”, hän kertoi.

Imetys on ollut niin iso osa perheen elämää, että McLeod tulee surulliseksi ajatellessaan, että joskus se loppuu.

Muidenkin vauvoja voi imettää

Metron mukaan kun McLeod on ollut lapsenvahtina ystävänsä vauvalle, on hän imettänyt pari kertaa myös tämän vauvaa, joka ei suostu pulloruokintaan.

”Se tuntui luonnolliselta ja se oli todella kiva tapa auttaa ystävääni. Vauva oli vasta kahdeksan kuukauden ikäinen eikä ystäväni halunnut jättää häntä kenenkään muun luo”, McLeod totesi.

McLeodin mielestä yhteiskunnan pitäisi normalisoida myös muiden vauvojen imettäminen. Hänen mukaan monet imevät vauvat eivät suostu ottamaan pulloa, mikä vaikeuttaa imettäjien paluuta töihin.

”Kuten sanotaan, että lapsen kasvatukseen tarvitaan koko kylä. Se on todella kaunis tapa puhua asiasta. Ihmiset ovat tehneet näin aikojen alusta asti, isovanhemmat ruokkisivat lapsenlapsiaan”, McLeod sanoi.

McLeod puhuu muun muassa vanhempien imettämisvalintojen puolesta Instagramissaan, jonka löydät täältä.

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.