Äiti, opeta ainakin nämä asiat rakkaudesta tyttärellesi – 8 tärkeää opetusta

Pexels/ Ron Lach

Tietyissä asioissa tytär voi saada parhaat opit vain omalta äidiltä. Yksi niistä liittyy sydämen asioihin: rakkauteen.

Rakkaudesta oppii paljon omien kokemusten kautta, mutta sen ylä- ja alamäet voi olla helpompi kohdata, kun tietää niistä jotain jo etukäteen. Woman’s Dayn mukaan äidin tietämys rakkaudesta on yksi isoimpia lahjoja, jonka hän voi tyttärelleen antaa. Woman’s Dayn mukaan etenkin tällaiset opetukset ovat tärkeitä:

Sinä riität

Tyttärelle kannattaa opettaa, että jos kumppani(ehdokas) koettaa vakuuttaa, ettei tytär ole hyvä sellaisena kuin on, ei tämä henkilö ole hänelle sopiva kumppani. Lisäksi tyttärelle on hyvä opettaa, että henkilö, joka ei näe hänen arvoaan, ei ansaitse paikkaa hänen elämässään. Tyttären on myös tärkeä kunnioittaa itseään.

Älä hukkaa itseäsi suhteeseen

Äidin kannattaa muistuttaa tytärtään, että suhteessa ollessaan ei unohda sitä, millainen hän itse on. On tärkeä pitää kiinni omista kiinnostuksen kohteistaan, ystävistään ja omasta ajastaan. Tätä kaikkea tarvitaan onnellista elämää ajatellen, kestipä suhde tai ei.

Kehosi ansaitsee nautintoa

Positiiviset keskustelut seksistä ovat tärkeitä, mutta itsevarmuusguru Jess Weinerin mukaan äidit eivät puhu tästä tarpeeksi. Kun tyttären keho alkaa muuttua, äidin kannattaa muistuttaa häntä, että tytär ansaitsee turvallisia, nautinnollisia kokemuksia sitten, kun hän on itse niihin valmis.

Kuuntele tarkkaan kumppaniehdokkaita/ nykyistä kumppania

Tarkkanäköisyys voi säästää sydänsuruilta. Tyttären on tärkeä oppia, että hänen kannattaa uskoa, jos hänen kiinnostuksen kohteensa esimerkiksi kertoo, ettei juuri nyt etsi kumppania. Usein ihmiset osoittavat käytöksellään ja sanoillaan, mitä tarkoittavat. Woman’s Dayn mukaan tytärtä kannattaa muistuttaa, että ei huijaa itseään uskomaan, että hän itse tietäisi paremmin, mitä kumppani(ehdokas) todella tarkoittaa.

Ole suhteessa oikeista syistä

Todellinen rakkaus on kiintymystä, epäitsekkyyttä ja anteliaisuutta. Jos niitä ominaisuuksia ei ole suhteessa, ei suhde ole hänen arvoisensa. Tyttären on hyvä oppia tunnistamaan ne merkit, joista tietää, ettei suhde jonkun kanssa kannata.

Tiedä, mitä haluat ja pidä siitä kiinni

Joskus suhde näyttää päällisin puolin oikealta, mutta tuntuu väärältä sisimmässä. Tyttären on hyvä ymmärtää, mitä itse tarvitsee ja haluaa ja kertoa niistä kumppanilleen. Näin suhteen mahdolliset ongelmat voi korjata. Jos se ei onnistu, voi hän siirtyä suhteesta eteenpäin.

Tunnista sydänsurujen hyödyt

Tyttärille tarkoitetuista neuvoista kirjan tehneen Jaime Morrison Curtisin mukaan se, miten tytär käsittelee ensimmäisen eronsa, muovaa merkittävästi hänen tulevia suhteitaan. Hän oppii, mitä on valmis hyväksymään, mitä hän todella tarvitsee ja miten ja milloin päästää irti.

Jos testaat jotakuta, saatat pettyä

Curtisin mukaan toisen rakkauden testaaminen on merkki omista peloista ja epävarmuudesta. Luottamus on avainsana. Äidin kannattaa opettaa tyttärelleen, että hän luottaisi kumppaniinsa, suhteen kestävyyteen sekä itseensä.

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.