Näin selviät ruuhkavuosista ilman harmaita hiuksia ja polviin asti roikkuvia silmäpusseja 

Näin selviät ruuhkavuosista ilman harmaita hiuksia ja polviin asti roikkuvia silmäpusseja 
Kuva: Pexels/ Ketut Subiyanto

Ihan ensimmäiseksi peitä harmaat hiukset värjäämällä ne ja laita polviin asti roikkuviin silmäpusseihin niin sanotut tukisukat. Lukitse lapset hetkeksi komeroon tablettien kanssa ja ota kauneusunet tuorekurkut silmilläsi. Jos lastensuojelu tulee kolkuttamaan ovelle niin sano, että leikitte piilosta.

Alla on kahdeksan vinkkiä siihen, kuinka selvitä ruuhkavuosista hengissä:

1. Laske rimaa, priorisoi ja karsi

Sinun ei tarvitse olla viitta päällä lentävä supersankari. Mieti, mikä on tärkeintä elämässä eli oma napasi. Muista tutkia ja kaivaa sitä säännöllisesti. Puunaa se puhtaaksi. Sen jälkeen muista: “Ai niin, minulla on lapsia”. Päästä lapset komerosta. Lämmitä heille einespitsat ja anna älypuhelimet kouraan. Laita robotti-imuri käyntiin ja vie pyykkivuori äidille. Sen jälkeen keitä itsellesi vahvaa kahvia ja mene hermosavuille, koska olet ollut niin ahkera. Taputa itseäsi päälaelle. Soita bestikselle ja kerro kuinka rankkaa on olla superäiti. Jos lapset alkavat tappelemaan sillä välin, ota popparit esiin ja valitse puolesi.

2. Suhtaudu neuvoihin varauksella, äläkä vertaile itseäsi muihin

Sosiaalinen media, kirjat ja lehdet ovat täynnä erilaisia ohjeita lasten kasvatukseen ja vanhemmuuteen, kuten tämäkin artikkeli on. Lisäksi neuvoja satelee ystäviltä, sekä sukulaisista ja jopa tuntemattomilta. Muista kuitenkin, että jokainen lapsi on yksilö ja kaikkia ohjeita ei kannata uskoa. Mene siitä mistä aita on matalin ja ryömi läpi pikkulapsivaiheen. Jos sinua arvostellaan, haistata jaskat kukkahattutädeille.

Muistele kuinka mukavaa sinkkuna oli ilman lapsia. Vie lapset mummolle hoitoon ja käy bilettämässä. Unohda hetkeksi olevasi äiti ja tanssi sielusi kyllyydestä, vaikka näytät sheikkaavalta rupisammakolta tehosekoittimessa.

3. Tasapuolisuus kasvatuksessa

Pakota patalaiska miehesi hoitamaan lapsia lähtemällä tyttöjen kanssa shoppailemaan. Ota mukaasi miehesi luottokortti ja vinguta sitä niin, että viulunsoitto kuuluu kirkonkylälle asti. Osta itsellesi seksikkäät alusvaatteet ja viinipullo. Korkkaa se heti kaupasta päästyäsi. Kun miehesi yrittää soittaa kysyäkseen ohjeita, laita hänet estoon. Olet vapaapäiväsi ansainnut.

4. Ota vastaan apua

Sinun ei tarvitse yrittää selvitä arjesta yksin. Hyödynnä kaikki mahdollinen apu. Käytä ylimääräinen raha (jonka miehesi on tienannut) erilaisiin palveluihin: Ulkoista siivoukset ja tilaa kauppapalvelu, koska et halua käyttää aikaa kaupoissa pyörimiseen kiljuvien kauhukakaroiden kanssa. Kysymys kuuluu: kuka heistä on kasvattanut sellaisia? Varmaan anoppi, joka hoitaa lapsiasi enemmän kuin laki sallii.

Saitko artikkelista hyviä vinkkejä? Muista ettei elämän tarvitse olla aina niin vakavaa!

Lähteet: Yle

Teksti: Anne-Mari Valta

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *