Kiitollisuuspäiväkirja lisää tyytyväisyyttä elämään

Kuva: Pixabay/ Edar

Kiitollisuuspäiväkirjan avulla voit muistuttaa itseäsi asioista, joista voit tänään olla kiitollinen. Myönteinen asenne elämään tuottaa monenlaista hyötyä.

Se tuo rauhan tunnetta tähän hetkeen ja tavaksi tultuaan se auttaa sinua keskittymään nykyhetkeen ja tulevaan hyvinvointiin.

Mikä on kiitollisuuspäiväkirja?

Kiitollisuuspäiväkirjaan voit kirjoittaa asioita, joista olet sillä hetkellä kiitollinen. Kiitollisuuspäiväkirjan ideana on auttaa sinua tulemaan tietoiseksi kaikista hyvistä asioista ympärilläsi, jotka kiireen keskellä saattaisivat jäädä huomaamatta. Sen myötä opit keskittymään elämässä myönteisiin puoliin ja jättämään ongelmat välillä sivuun.

Kiitollisuuspäiväkirjan pitäminen ja kiitollisuuden harjoittaminen säännöllisesti joka päivä pienen hetken ajan, voi auttaa sinua muuttamaan elämäsi suuntaa, varsinkin jos olet ollut jo pidempään jumissa omien ajatustesi kanssa. Sen lisäksi, että se auttaa sinua näkemään hyviä puolia nykyhetkessä. Voit saada kiitollisuutta myös menneisyyden tapahtumiin, jotka toivat sinut tähän hetkeen.

Kiitollisuuden harjoittamiseen liittyy monia hyötyjä psyykkisen ja fyysisen terveyden näkökulmasta: olemalla kiitollinen myönteisistä asioista, pidät kielteiset ja masennusta edistävät tunteet aisoissa. Se lisää itsetuntemustasi ja itseluottamustasi. Myönteiset tunteet parantavat terveyttä, joista kiitollisuus on yksi tällainen tunne.

Urheilijoille tehdyssä tutkimuksessa on havaittu, että niillä jotka harjoittavat kiitollisuutta, on vahvempi itsetunto. Kiitollisuuden avulla lakkaat säälimästä itseäsi ja vältät uhriutumisen roolin. Myönteinen asenne vähentää myös stressiä ja ahdistusta. Tutkimuksen mukaan kiitollisuus ennen nukkumaan menoa, vaikuttaa suotuisasti myös uneen. On myös tutkimusnäyttöä siitä, että kiitollisuus korreloi positiivisesti fyysisen terveyden kanssa.

Ohjeet kiitollisuuspäiväkirjan pitämiseksi

Sitä voi pitää perinteisesti vihon ja kynän avulla tai puhelimessa jonkin sovelluksen kautta. Sitä voi kuitenkin tehdä myös omassa mielessään, esimerkiksi aina ennen nukkumaan menoa.

Muista, että uuden tavan oppiminen ottaa oman aikansa. Älä kuitenkaan anna periksi, koska harjoituksen myötä siitä tulee yhä helpompaa. Moni aloittaa kirjoittamalla ylös fyysisiä ja materialistisia asioita, jotka ovat helpompia ja konkreettisia. Se ei ole huono asia, mutta muista lisätä myös niitä asioita, jotka tekevät olosi hyväksi. Ajan mittaan alat yhä paremmin tiedostaa henkisten asioiden tärkeyden. Ole kiitollinen kaikesta, mistä voit.

Kiinnostaisiko sinua kokeilla kiitollisuuspäiväkirjaa? Oletko muistanut olla tänään kiitollinen hyvistä asioista ympärilläsi?

Lähteet: Askel terveyteen

Teksti: Anne-Mari Valta

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.