Nämä asiat tulisi löytyä jokaisesta lapsiperheestä!

Nämä asiat tulisi löytyä jokaisesta lapsiperheestä!
Kuva: pexels/ Vanessa Loring

Pienten lasten kanssa tarvitsee tehdä tiettyjä hankintoja. Osa on välttämättömiä ja osa perheen harkinnan alaisia. Alla on koottuna “Must have”- asioita pienten lasten perheessä:

1. Ensiapulaukku

Pienten lasten kanssa sattuu ja tapahtuu, joten jokaisessa perheessä tulisi olla ensiapulaukku. Sieltä olisi hyvä löytyä kuumemittari, laastareita, sidostarvikkeet, pienet sakset ja taitoksia.

2. Tabletti

Se on aina välillä kiva “lapsenvahti”, kunhan sitä ei käytä liikaa niin, että lapsen päivittäinen suositeltu ruutuaikaa ylittyy. Sitä voi käyttää hyvin monipuolisesti arjessa: sillä voi katsoa lastenohjelmia, pelata kehittäviä pelejä, kuunnella äänikirjaa ja musiikkia. Se on kätevä viihdyttäjä pitkillä automatkoilla.

3. Hoitolaukku

Pienten lasten kanssa et voi poistua kotoasi ilman hoitolaukkua. Sen on hyvä olla tarpeeksi suuri, jotta sinne mahtuu kaikki tarvittavat asiat. Voit pakata sinne esimerkiksi vaipat, vaihtovaatteet ja omat tavarasi.

4. Kura- ja sadevaatteet

Suomessa sääolot vaihtelevat ja tulee pitkiä sade- ja kurakelejä, niin keväällä kuin syksyllä, joten koko perheellä tulisi olla asianmukaiset varusteet sade- ja kurakeleille. Kumisaappaat ovat must-juttu koko perheelle ja samoin vettäpitävät vaatteet. Lapsille täytyy hankkia myös kurahansikkaat.

5. Koroke

Lapset tarvitsevat koroketta yltääkseen eri paikkoihin. Sen avulla he voivat paremmin osallistua kotitöihin ja yltävät pesemään kätensä.

6. Lasten tuoli tai pehmuste/koroke

Pienillä lapsilla on hyvä olla oma tuoli ruokapöydän äärelle, että he yltävät asioihin ja voivat istua mukana perheen yhteisessä ruokahetkessä turvallisesti. Pienempi lapsi tarvitsee oman syöttötuolin ja isommalle lapselle riittää pehmuste/koroke tavallisen tuolin päälle.

7. Liikkumisenvälineet

Auto on lapsiperheessä todella helppo ratkaisu liikkumiseen paikasta toiseen. Jos sitä ei ole mahdollista hankkia, niin kannattaa olla jokin muukin apuväline liikkumiseen. Lapsi ei jaksa kävellä pitkiä matkoja.

Yksi vaihtoehto on polkupyörä ja siihen lastenistuin. Vaihtoehtoisesti voit hankkia pyörään sille suunnitellun pyöräkärryn. Kolmas vaihtoehto on rattaat tai vaunut ja siihen isommalle lapselle seisomalauta.

Joko perheestänne löytyvät nämä kaikki hankinnat? Puuttuuko listalta mielestäsi jotain?

Teksti: Anne-Mari Valta

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *