7 syytä miksi et iloitse äitiydestä?

7 syytä miksi et iloitse äitiydestä?
Kuva: Pexels / Keira Burton

Joskus äitiys ei tuotakaan sellaista iloa, kuin kuvittelit. Siihen voi olla monia syitä. Artikkeliin on kuvattu seitsemän syytä siihen, miksi et ehkä nauti äitiydestä:

1. Oletat äitiyden olevan aina vaikeaa

On totta, että äitiys ja vanhemmuus ovat haasteellisia asioita, mutta se ei tarkoita, että se olisi sitä koko ajan. Älä oleta vanhemmuuden olevan vaikeaa, vaan nauti pienistä ilon aiheista, joita sinulle suodaan päivän aikana.

2. Läsnäolon puute

Voit olla fyysisesti läsnä, mutta jos ajatuksesi harhailevat jatkuvasti muissa asioissa, et pysty olemaan läsnä lapsellesi ja nauttimaan täysillä tästä hetkestä. Älä yritä tehdä liian montaa asiaa yhtä aikaa.

3. Uhriutuminen

Jatkuva univelka ja vanhemmuuden sekä lastenkasvatuksen haasteellisuus voivat aiheuttaa sen, että alat syytellä tilanteestasi muita. Muista, että olet vastuussa itsestäsi ja omasta hyvinvoinnistasi.

4. Otat vanhemmuuden liian vakavasti

Itsensä liian vakavasti ottaminen tarkoittaa, että suhtaudut vanhemmuuteen liian totisesti, olet haluton nauramaan asioille ja kärsit liika-ajattelusta.

Kannattaakin opetella heittäytymään tilanteisiin lasten kanssa sekä opetella nauramaan ja pitämään hauskaa. Hetkistä jää myös lapsille hyvät muistot.

5. Liian korkeat odotukset

Sinulla on voinut olla tietty mielikuva äitiydestä. Olet mahdollisesti luonut liian korkeat odotukset äitiydestäsi sekä miten sen luomista haasteista selviät. Haaveissasi kotisi on siisti ja puhdas, lapsesi tyytyväinen ja tiedät aina, mitä sinun tulee tehdä kussakin tilanteessa.

Ikävä kyllä äitiys on vaatii pitkää pinnaa, luovimista ja vähäisiä odotuksia. Et voi aina jaksaa laittaa terveellistä, ravitsemussuositusten mukaista ruokaa lapsellesi, vaan saatat turvautua väsyneenä pikaruokaan. Pyykkivuori voi olla korkeampi kuin Mount Everest. Älä soimaa itseäsi. Tärkeintä on, että jaksat selviytyä äitiyden haasteista ja lapsesi voivat hyvin.

6. Jatkuva väsymys

Kaikki lapset valvottavat vanhempiaan. Äitinä sinua vaivaa todennäköisesti krooninen väsymys. Väsyneenä saatat kokea helpommin lannistumisen ja masennuksen tunteita. Sinun voi olla vaikeaa iloita elämän pienistä iloista. Siihen auttaa vain uni, joten nuku aina, kun se on mahdollista.

7. Yrität selviytyä kaikesta yksin

Älä yritä selviytyä kaikesta yksin. Turvaudu muiden apuun aina, kun mahdollista.

Tunnistitko artikkelista itsesi? Ymmärrätkö nyt paremmin, miksi et aina iloitse äitiydestä?

Lähteet: Sleeping should be easy, Zuri’s babycorner

Teksti: Anne-Mari Valta

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *