Mistä on tehty läpi elämän kestävä onnellinen parisuhde?

Mistä on tehty läpi elämän kestävä onnellinen parisuhde?
Kuva: FORMAT arw

Rakkaus on ihana asia, mutta se yksinään ei aina riitä tekemään liitosta onnellista ja kestävää. Millaisista aineksista on tehty mahdollisesti jopa läpi elämän kestävä onnellinen parisuhde?

Lehdissä usein näkee artikkeleja, joissa luvataan paljastaa kestävän parisuhteen salaisuus. Toisinaan joku julkisuudesta tuttu pariskunta, joka on ollut pitkään yhdessä, antaa parisuhdehaastattelun, jossa he kertovat kuinka ovat onnistuneet välttämään karikot, jotka olisivat voineet johtaa eroon. Moni toivoo, että sama toteutuisi omankin liiton kohdalla. Toimivan parisuhteen elementit voivat kuitenkin vaihdella sen mukaan, millaiset suhteen osapuolet ovat.

Mikä toimii yksillä, ei välttämättä toimi toisilla

Jokainen parisuhde on erilainen. Yksi pariskunta saattaa kertoa pitkän suhteensa salaisuudeksi jonkin tietyn asian, siinä missä sama asia jonkun toisen parin kohdalla saattaisi pahimmillaan jopa johtaa eroon. Vaeltamisesta pitävä pariskunta voi esimerkiksi kokea, että yhteiset vaellukset ovat liima, joka pitää heidät yhdessä. Erämaassa kulkiessa mieli lepää ja yhdessäolosta voi nauttia kiireettömästi. Toinen pari taas saattaa pitää myös vaelluksesta, mutta heidän keskinäinen dynamiikkansa saattaa olla sellainen, että he tarvitsevat enemmän omaa aikaa ja tauoton yhdessäolo saattaa kiristää ilmapiiriä, jolloin luonnonrauhasta nauttiminen ei enää onnistu.

Jotkut parit kokevat, että he tarvitsevat niin paljon omaa tilaa, että eivät edes halua muuttaa yhteen, vaan pitävät molemmat omat asuntonsa, jolloin he voivat halutessaan vetäytyä omiin oloihinsa. Tällainen suhde saattaa toimia joillakin niin erinomaisesti, että he jatkavat tällä tyylillä vuosikymmeniä onnellisina. Toisille pareille taas erillään asuminen olisi katastrofi, eikä suhde mitenkään voisi toimia niin. Vaikka jatkuvassa yhdessäolossa on omat haasteensa, erillään oleminen voisi aiheuttaa epävarmuutta tai ikävää toista kohtaan.

Marriage-sivustolla on lueteltu eräitä elementtejä, jotka usein ovat läsnä onnellisessa liitossa. Vaikka ihmiset ovat erilaisia, on silti havaittavissa tiettyjä tekijöitä, jotka näyttävät olevan usein mukana erityisesti pitkäikäisissä toimivissa ihmissuhteissa.

Taito tehdä kompromisseja

Jokaisessa suhteessa syntyy joskus ristiriitatilanteita. Ratkaisevaa on, kuinka suhteen osapuolet hoitavat nämä tilanteet. Kyky joustaa ja tehdä tarvittaessa kompromisseja on usein kriittisen tärkeää pitkässä juoksussa, jotta molemmat osapuolet pysyvät tyytyväisinä.

Näytä tunteesi ja haavoittuvaisuutesi

On tärkeää voida näyttää tunteensa avoimesti. Suhteessa ei kannata pyrkiä esittämään jotain muuta kuin mitä on. Erityisesti myötätunnon osoittaminen kumppania kohtaan on tärkeää. Entisaikaan tunteiden näyttäminen saatettiin kokea heikkoutena varsinkin miesten kohdalla, mutta onneksi nuo ajat ovat jo takanapäin ja nykyaikana myös miehet voivat ja uskaltavat näyttää tunteensa.

Luottakaa toisiiinne

Kaikkein tärkeintä ihmisuhteessa on luottamus. Jos luottamus ei ole hyvällä tolalla, ajan kanssa ongelmat saattavat kasautua ja johtaa lopulta jopa eroon. Kannattaakin alusta asti panostaa siihen, että luottamuksesta rakentuu vahva.

Lähde: Marriage

Teksti: Sonja

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *