Noloja tositarinoita: ylähuuli auton oven välissä, kassajonossa karannut pieru, lattialle pudonnut tamponi

Kuva: Jamie Haughton / Unsplash

Jokainen meistä mokailee. Toisinaan moka on niin iso, että tekisi mieli juosta karkuun tai painua maan alle. Jälkikäteen nämä tarinat usein naurattavat, ja niitä uskaltaa kertoa muillekin. Tähän artikkeliin on koottu muutama tositarina, mitä kaikkea voikaan mokata. Vaikka näissä mokissa pääroolissa on nainen, voivat nämä mokat sattua melkein kenelle tahansa iästä ja sukupuolesta riippumatta.

Auton kanssa sattuu ja tapahtuu

Eräs äiti oli menossa verotoimistoon ja kurottautui parkkipaikalla laittamaan auton ovea kiinni. Siinä kiireessä hän onnistui jotenkin jättämään ylähuulensa auton oven väliin. Kipeäähän se teki, mutta pääasia, että veroasiat saatiin hoidettua, toki vähän huuli turvonneena.

Joskus voi erehtyä myös autosta. Näin kävi autokoulua käyvälle naiselle, joka huomasi vasta kuskin paikalle istuttuaan, että apukuskin paikalla istuukin autokoulun opettajan sijaan tuiki tuntematon mieshenkilö. Nainen mutisi hämmentyneenä erehtyneensä autosta ja poistui nopeasti takavasemmalle.

Myös auton tankkaus voi mennä pahasti pieleen. Eräs nainen ei saanut millään auton bensatankin korkkia auki. Ikävä kyllä hän oli jo ehtinyt syöttää setelin maksuautomaattiin ja lopulta automaatti nielaisi setelin. Tässä tapauksessa tarinalla oli onnellinen loppu: raha saatiin pois, kun valvontakamerasta naisen toilailuja seurannut bensa-aseman työntekijä tuli apuun.

Käsijarru on hyvä laittaa päälle silloinkin, kun kuvittelee pysäköineensä auton tasaiselle maalle. Eräs nainen pysäköi autonsa työpäivän ajaksi parkkihalliin. Palatessaan parkkihalliin hän huomasi autonsa kadonneen ja oli jo lähes varma, että se on varastettu. Auto löytyi kuitenkin toisesta parkkirivistä, jonne se oli luisunut, sillä käsijarru ei ollut päällä. Isommilta peltivaurioilta onneksi vältyttiin.

Eräs nainen unohti, missä järjestyksessä auton polkimet sijaitsevat. Niinpä hän kyläpaikkaan mennessään painoi jarrun sijaan kaasua ja ajoi naapuritalon kukkapenkkiin. Hän kävi myöhemmin maksamassa kukat, sillä ne eivät olleet törmäyksestä selvinneet.

Henkilöstä ja köydestä erehtyminen

On varmasti myös hyvin yleistä sotkea ihmisten nimiä tai jopa ihmisiä. Eräs nainen meni tapaamaan sairaalassa potilaana ollutta tuttavaansa. Heidän edellisestä tapaamisestaan oli kulunut jo tovi. Nainen huomasi heti, että tuttava oli kovasti muuttunut sitten viime näkemän, mutta arveli sen johtuvan sairaudesta. Tuttava vaikutti kovin yllättyneeltä vierailusta, ja tunnelma oli lievästi kiusallinen. Kun nainen oli jo ojentamassa tuliaisiksi tuomiaan kukkia, hän tajusi erehtyneensä potilaasta ja huoneesta. Hyvin nolona hän poistui huoneesta selityksiä antamatta ja löysi lopulta oikeaan potilashuoneeseen.

Henkilöllisyyden lisäksi voi erehtyä myös esimerkiksi köydestä. Eräs ensimmäistä kertaa kiipeilypuistossa ollut äiti kiinnitti epähuomiossa turvavaljaansa turvaköyteen liukuvaijerin sijaan. Tarvittiin rutkasti mielikuvitusta ja kolme puiston työntekijää leikkaamaan tämä äiti irti turvavaijerista, jossa hän roikkui useiden metrien korkeudella. Palokuntaa ei sentään tarvittu ja henkilövahingoiltakin vältyttiin. Kyseinen kiipeilyrata sen sijaan jouduttiin sulkemaan loppupäiväksi

Kaupan kassalla tapahtuu

Rautakaupan kassalla hämmentynyt myyjä tuijotti hihnaa pitkin kulkevia emätinpuikkoja. Ne olivat pudonneet siihen asiakkaan laukusta. Nolona asiakas sulloin puikot laukkuunsa ja jatkoi ostosten pakkaamista esittäen, ettei tässä mitään ihmeempää ole tapahtunut.

Eräs isoäiti löysi vaateliikkeestä oikein mukavat ja istuvat rintaliivit ja kehui niitä kassallakin, että kerrankin löytyi hyvin istuvat ja mukavat liivit. Kotiin päästyään hän huomasi ostaneensa imetysliivit. Mahtoi siinä olla myyjällä ihmettelemistä.

Lapsen unohtaminen

Joskus myös saattaa unohtaa, että on äiti. Eräs väsynyt äiti unohti vauvansa kaupan eteiseen ja huomasi vasta muutaman kilometrin päässä, että vauvaa ei ole missään. Hätääntyneenä hän käänsi auton ympäri ja kaahasi kaupan pihaan. Vauva odotti turvakaukalossa kaupan eteisessä, mutta kukaan ei sentään ollut vielä kerinnyt soittaa poliiseja tai sosiaalitoimea paikalle.

Toinen äiti taas unohti viedä lapsensa päiväkotiin ja havahtui vasta lähellä työpaikkaa, kun lapsi alkoi takapenkillä kysellä, pääseekö hän äidin mukana töihin.

Yksi äiti kuvitteli kaupassa, että lapsi on isänsä seurassa, kunnes kaupassa kuulutettiin, että lapsi odottelee äitiä ja isää infotiskillä. Isä oli tietenkin kuvitellut, että lapsi on äidin seurassa.

Vaatemokat

Myös pukeutuminen tai pukematta jättäminen ovat yleisiä mokia. Varsin moni on taatusti lähtenyt päiväkodista siniset kengänsuojukset jalassaan. Eräs äiti ajoi ne jalassa kotiin asti ja ihmetteli, miksi auton polkimet ovat niin liukkaat.

Toinen äiti taas unohti pyjamapaidan päällensä töihin mennessään. Pahinta oli, että rinnuksilla oli myös aamupuurot.

Kiireessä voi huomata myös, että osa vaatteista on jäänyt pukematta. Eräs nainen huomasi vasta työpaikalla, ettei hänellä ole lainkaan rintaliivejä työasun alla. Onneksi liiviliike löytyi läheltä, ettei tullut vahingossa vilautettua.

Toinen nainen taas oli koulutustilaisuudessa luennoimassa, kun hän huomasi, että rintaliivit lennähtivät auki. Naama peruslukemilla hän keskeytti luentonsa, ilmoitti kiristävänsä rintaliivinsä ja kiinnitti rintaliivinsä hakaset. Tunnelma oli tämän mokan jälkeen paljon rennompi.

Hintalappujen unohtaminen vaatteeseen voi myös käydä mokasta. Eräs nainen joutui lyhyellä varoitusajalla lähtemään kesken työpäivän tärkeän asiakkaan tapaamiseen. Matkalla sinne hän kävi ostamassa uudet siistimmät vaatteet. Noustessaan ylös kokoustilan portaita nainen kuitenkin kompastui. Takana tullut asiakas näki kompastumisen lisäksi uusien housujen takapuolessa sojottavan hintalapun.

Ilman karkailu todella väärässä kohtaa

Vatsavaivat ovat ikäviä juttuja. Yleensä pierua pystyy pidättämään, mutta joskus ilma kaikista pidätysyrityksistä vain karkaa mitä pahimmalla hetkellä. Eräältä naiselta pääsi paukku kaupan kassajonossa. Kyseessä ei ollut mikään pieni pieru, joten nainen päätti häipyä nopeasti paikalta. Epäonnekseen hän kaatoi vieressä sijainneen karkkihyllyn ja sai pienoisen kaaoksen aikaiseksi.

Toinen nainen oli hoitajana sairaalan vauvojen osastolla. Hän oli juuri nostamassa vauvaa uunituoreen isän syliin, kun vatsassa alkoi kiertää ja torvensoittoahan siinä oli luvassa, pieni töräys juuri syntyneen lapsen kunniaksi.

Tamponi esillä

Nainen työskenteli miesvaltaisella alalla. Meneillään oli tärkeä kokous, ja nainen nousi ylös pitääkseen puheenvuoron. Taskun pohjalle unohtunut tamponi (puhdas) putosi yllättäen lattialle. Eräs miehistä poimi tamponin ja tiedusteli, oliko se mahdollisesti tippunut naiselta. Muita omistajia tamponille ei ilmoittautunut.

Tavaroiden kadottaminen

Ulkomaanreissulla nainen huomasi kadottaneensa kännykkänsä. Se löytyi lopulta ravintolan tuolinjalasta, johon se oli tarttunut magneettikuoren ansiosta.

Yksi yleisimpiä tavaran laskupaikkoja on auton katto, mutta myös auton alle voi laskea tavaroita. Muuan äiti huomasi kaupassa, ettei laukussa olekaan lompakkoa. Lompakko löytyi lopulta auton alta ja mikä parasta, kaikki oli tallessa.

Tunnuslukujen unohtelu

Pankkikortin PIN-koodin tai tärkeän salasanan unohtaminen H-hetkellä saattaa saada läheiset jo huolestumaan, vaikka muistisairauden sijaan kyse on useimmiten kiireestä ja väsymyksestä. Eräs nainen unohti tyystin pankkikorttinsa tunnusluvun kassalla ja joutui soittamaan samassa kauppakeskuksessa asioivalle äidilleen, voisiko tämä tulla viilaamaan omaa pankkikorttiaan. Myyjän mielessä saattoi toki käydä, että kyseessä oli naisen taktinen veto laittaa oma äiti maksajan rooliin.

Kuulostaako tutulta? Mitä noloa sinulle on kiireessä ja väsyneenä sattunut?

Teksti: Nanna

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelit:

Matolääkettä migreeniin ja wc-raikastinta naamaan – Väsyneiden vanhempien hauskimmat mokat

Apua, miten noloa! Nämä kiusalliset tilanteet saavat sinut vajoamaan maan alle

Pääsikö paukku väärällä hetkellä? – Et ole yksin! Tällaisia noloja juttuja muille on sattunut!

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.