Nukumme eri huoneissa puolisoni kanssa

Nukumme eri huoneissa puolisoni kanssa
Kuva: Wokandapix / Pixabay

Nukumme eri huoneissa puolisoni kanssa. Sen ääneen sanominen nolottaa ja hävettää minua. Siitä syystä yritän vältellä asian kertomista ulkopuolisille aina viimeiseen asti. Asiaan liittyvä häpeä johtuu osittain siitä, että ulkopuolisten ihmisten odotukset asiaan liittyen tuntuvat olevan kaikkea muuta. Olemme saaneet osaksemme kummeksuvia katseita, jos jossain asiayhteydessä on tullut ilmi, että emme jaa yhteistä vuodetta nukkuessamme.

Parisuhteen alkuaikoina nukuimme samassa vuoteessa. Melko nopeasti kävi ilmi, että se käy itselleni liian raskaaksi. Tämä asia harmittaa minua, koska ajattelen että on ihanaa nukkua jonkun vieressä. Mikä olisikaan ihanampi tapa käydä illalla nukkumaan, kuin yhdessä puolison kanssa ja käpertyä tiukasti toisen lähelle?

Mikä sitten on syynä siihen, että en koe hyväksi nukkua puolisoni vieressä? Syy on kuorsaus. Puolisoni kuorsaa todella lujaa nukkuessaan. Sitä katuporan jyrinään verrattavaa ääntä ei peitä edes kaupasta löytyvät parhaimmat ja kalleimmat korvatulpat.

Kuten aiemmin kerroin, alkuaikoina nukuimme samassa sängyssä. Melko pian havahduin siihen, että oma unen aikainen palautuminen ja lepo jäi todella vähäiseksi, koska en saanut kunnolla nukuttua. Olin aamuisin ja päivisin jatkuvasti väsynyt, koska en saanut unen päästä kiinni tai heräilin monta kertaa yössä. Tilanteessa ei auttanut puolison herättelyt eikä toistuvat pyynnöt vaihtaa asentoa.

Ainut juttu mikä auttoi asiaan, oli siirtyminen petivaatteiden kanssa toiseen huoneeseen keskellä yötä. Se oli keino, joka takasi myös minulle tuiki tärkeää unta. Huomasin yhä useammin siirtyväni kesken yön eri huoneeseen. Olinhan päässyt kokemaan sen tunteen, millaista on nukkua kunnolla. Välillä nukuin lattialla ja välillä sohvalla. Lopulta totesin, että on parempi ja helpompi siirtyä kokonaan nukkumaan eri huoneeseen.

Huojentavaa on ollut vuosien varrella tajuta se, että emme suinkaan ole ainoita, jotka ovat päätyneet tähän ratkaisuun. Osa tuttavistani on kertonut asiasta avoimesti ja yhtään asiaa häpeilemättä. Olen toivonut, että voisin suhtautua asiaan samanlaisella asenteella kuin hekin.

Pyydän sinulta: älä arvostele ankarasti ja silmiä pyöritellen, jos kuulet joidenkin pariskuntien nukkuvan eri huoneissa. Syy sille voi olla yhtä arkinen kuin meidän tapauksessamme. Eri huoneissa nukkuminen ei aina tarkoita sitä, että parisuhteessa menee huonosti. Erillään nukkuminen ei välttämättä ole merkki välirikosta ja ennakoi asumuseroa.

Avatar photo

Anonyymi perhe

Anonyymi perhe koostuu monimuotoisten perheiden lisäksi myös ihanan kamalista isovanhemmista sekä niistä ainaisista mammakerhojen kaikkitietävistä äideistä - lapsettomia karvalasten vanhempia kuitenkaan unohtamatta.

2 thoughts on “Nukumme eri huoneissa puolisoni kanssa

  1. Miksi pitäisi hävetä, jos nukkuu puolison kanssa eri huoneissa? Sehän on jokaisen ihmisen ja parin oma asia, miten yönsä viettävät. Ymmärrän täysin, miksi olette päätyneet kyseiseen ratkaisuun. Meillä on sama tilanne (yhdessä oloa 31vuotta). Mieheni on kuorsannut vuosikaudet ja lisäksi hänen unirytminsä poikkeaa täysin omasta unirytmistäni. Hän nukkuu n.5 tuntia ja katselee keskellä yötä sarjoja, itse tarvitsen unta vähintään 7 tuntia. Lisäksi emme kumpikaan osaa nukkua kiinni toisessa ihmisessä. Eiköhän se lopulta ole tärkeintä, että kumpikin saa unta tarpeeksi ja pari suhde kukoistaa 🥰.

  2. Huolestuisin puolison kovasta kuprsauksesta ja hakeutuisin hänen asemassaan uniapneatutkimuksiin. Vaikea-asteisella uniapnealla voi olla vaarallisia terveyshaittoja. Nykyaikaiset cpap-laitteet ovat hyvin keveitä ja hiljaisia. Itse saan nukuttua oikein hyvin, kun puolisoni käyttää yön ajan cpapia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *