Äitinä oleminen voi olla rankkaa-Kuinka tulla onnelliseksi äidiksi?

Äitinä oleminen voi olla rankkaa-Kuinka tulla onnelliseksi äidiksi?
Kuva:Pixabay/PublicDomainPictures

Vanhemman uupumus on monen tekijän summa. Se voi johtua univajeesta, vastuun määrästä ja yksinäisyydestä. Äitinä ja vanhempana oleminen on ajoittain rankkaa. Monet vanhemmat uupuvat laittaessaan lapsen tarpeet jatkuvasti omien tarpeiden edelle.

Vanhemmat tarvitsevat erilaisia keinoja, voidakseen olla onnellisia ja tyytyväisiä vanhempia. Tässä keinoja kohti onnellista äitiyttä:

1. Meditoiminen

Kun aamulla avaat silmäsi, niin hengitä muutaman kerran syvään. Meditoi joka aamu viisi minuuttia ja tee siitä rutiini. Voit myös meditoida muuhun aikaan päivästä, jos se sopii sinulle paremmin.

2. Keskity hyvään

Pidä mielessä tai vihossa kiitolisuuspäiväkirjaa. Keskity kaikkeen hyvään, mitä elämässäsi on ja harjoittele kiitollisuutta.

3. Harrasta liikuntaa

Harrasta liikuntaa joka päivä. Se voi olla tanssihetki tai luonnossa käveleminen lasten kanssa. Harrasta lisäksi raskaampaa liikuntaa pari kertaa viikossa.

4. Jaa hoitovastuuta kumppanin kanssa

Mikäli sinulla on kumppani, niin jakakaa hoitovastuuta. Näin kumpikaan ei yksistään väsy ison taakan alle.

5. Muista epätäydellisyys

Äidit vaativat itseltään täydellisyyttä. Paineet tulevat kulttuuristamme ja nykyisin yhä enemmän sosiaalisesta mediasta. Vältä ihmisiä, jotka pitävät vanhemmuutta kilpaurheilulajina. Muista, että täydellisiä äitejä ei ole olemassakaan.

6. Oma aika

Äidin oma aika on tärkeää. Se voi olla esimerkiksi liikuntaa, oma hetki sohvalla tai tapaaminen ystävien kanssa. Näin äiti jaksaa olla paremmin läsnä lapsille ja perheelle.

7. Hemmottele itseäsi

Mieti, mitä voit tehdä kotona hemmotellaksesi itseäsi. Voisiko se olla pitkä suihku tai kasvojen hoitorutiini pitkän kaavan mukaan?

8. Vertaistuki

Vanhemmat tarvitsevat muiden vanhempien seuraa voidakseen jakaa kokemuksia ja neuvoja sekä saadakseen samaistumispintaa. Sovi siis leikkitreffit puistoon tai omaan kotiisi.

9. Pyydä apua

Onnelliset vanhemmat tietävät, että lasten kasvattamiseen tarvitaan kokonainen kylä. Pyydä apua ja kysy neuvoja ystäviltä ja sukulaisilta.

10. Halailu

Vaikka se saattaa tuntua itsestään selvältä, niin muista halata ja helliä lapsiasi. Se vahvistaa teidän välistä sidettä, sekä hyödyttää molempia osapuolia.

Onko vanhemman uupumus sinulle tuttua? Kuinka voisit tulla onnellisemmaksi äidiksi?

Lähteet: Care.come, Forbes, Hyvä terveys ja Parents

Teksti: Anne-mari Valta

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *