Näistä ammateista lapset usein haaveilevat!

Näistä ammateista lapset usein haaveilevat!
Kuva: Courtany / Pixabay

Moni aikuinen saattaa muistella kaiholla lapsuutensa unelma-ammattia. Osalla toive saattoi muuttua vuosien saatossa useamman kerran ja haaveammatit olivat monenlaisia. Osa voi jälkikäteen katsottuna todeta tekevänsä juuri sitä työtä, josta lapsena haaveili. Millaisia ovat tyypilliset lasten unelma-ammatit?

Monet tahot ovat teettäneet lapsille suunnattuja kyselyitä ja selvittäneet, missä ammatissa lapsi haluaisi tehdä työnsä aikuisena. Sanomattakin selvää lienee se, että moni haaveilee ammatista jossa saa olla sankari. Tällaisia ovat esimerkiksi poliisi ja palomies. Nämä ammatit pysyvät varmasti aina lasten silmin katsottuina unelma-ammatteina. Monesti lapsi haaveilee samasta työstä, mitä hänen vanhempansa tekee.

Toinen lapsia kiehtova asia on uniformun käyttäminen. Mikäpä sen hienompaa, kuin kuvitella itsensä isona lentäjän ammatissa. Olisi hienoa liitää halki taivaan ja työvuorojen välillä painaa päänsä hienon hotellihuoneen tyynylle. Seuraavana päivänä voisi rauhassa kierrellä ympäri kaupunkia tai makoilla rannalla aurinkoa ottaen. Sitten, kun olisi vuorossa taas työvuoro lentokoneen ohjaamossa, olisi aika vaihtaa maisemaa kotiin tai johonkin muuhun kohteeseen. No ehkä todellisuus ei kuitenkaan ole täysin tällainen, jos asiaa kysytään tätä työtä tekeviltä. Mutta monelle lapselle ison matkustajakoneen ohjaaminen voi olla iso unelma.

50 ammattia, joista moni lapsi haaveilee

1. Lääkäri

2. Poliisi

3. Palomies

4. Eläinlääkäri

5. Hammaslääkäri

6. Kirurgi

7. Jalkapalloilija

8. Lentäjä

9. Tubettaja

10. Legoinsinööri

11. Karkkikaupan myyjä

12. Tieteen parissa työskentelevä

13. Opettaja → Saa opettaa ja komentaa muita, pitkät lomat

14. Presidentti

15. Hoitotyötä tekevä

16. Perhepäivähoitaja

17. Lasten uimaopettaja

18. Pelinkehittäjä

19. Muotisuunnittelija

20. Ompelija

21. Kondiittori

22. Tarjoilija

23. Leipuri

24. Pikaruokaravintolan työntekijä

25. Eläinten hoitaja / kouluttaja

26. Ratsastaja

27. Rakentaja

28. Toimittaja

29. Insinööri

30. Matemaatikko

32. Kemisti

33. Fyysikko

34. Astronautti

35. Kaivinkoneen kuljettaja

36. Prinsessa

37. Kampaaja

38. Asianajaja

39. Laulaja

40. Näyttelijä

42. E-urheilija

43. Taivaanrannanmaalari

44. Roskakuski

45. Karkkitehtaalla työskentelevä

46. Sirkustaiteilija

47. Yrittäjä

48. Junan kuljettaja

49. Rekkakuski

50. Elokuvateatterin työntekijä

Mitkä asiat lapset näkevät tärkeänä tulevassa ammatissaan?

Aku Ankan kyselyssä on kerrottu asioita, jotka ovat lasten mielestä tärkeitä tulevaisuuden ammatissa. Monen lapsen mielestä työn pitää olla kivaa ja hauskaa. Moni haluaa tehdä sellaista työtä, jossa saa auttaa muita (ihmisiä tai elämiä). Osa haaveilee mahdollisimman isosta palkasta.

Lähteet: Ilta-Sanomat: Aku Ankan kysely, Yle.fi, Vau ja Voice

Mistä ammatista lapsesi unelmoi?

Teksti: Liisa

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *