5 yleisintä syytä, miksi parisuhteet epäonnistuvat

5 yleisintä syytä, miksi parisuhteet epäonnistuvat
Kuva: Pexels/Karolina Grabowska

Parisuhteet ovat nykypäivänä aiempaa monimuotoisempia. On myös heitä, jotka valitsevat elää sinkkuna. Iso osa ihmisistä kuitenkin kaipaa rinnalleen toista ihmistä, kumppania.

Parisuhteessa oleminen ei ole aina ruusuilla tanssimista, eivätkä kaikki suhteet kestä. Vuosittain tuhansia suhteita, avo- ja avioliittoja päättyy eroon. Eron syyt ovat yksilöllisiä, mutta on tiettyjä tekijöitä, jotka todennäköisimmin vaikuttavat suhteen päättymiseen.

Yleisimpiä syitä, joiden takia parisuhteet epäonnistuvat

Luottamusongelmat

Jokaisen suhteen keskiössä on luottamus, joka myös yksi vaikeimmista asioista ansaita ja ylläpitää. Luottamusongelmia voi syntyä monesta eri syystä. Usein taustalla on jokin piilevä ongelma, jota pari ei ole koskaan käynyt läpi ja ratkaissut. Ajan mittaan se alkaa heijastumaan suhteeseen enemmän ja enemmän luoden epäilyksen ja epäluottamuksen pilven arkistenkin asioiden ylle.

Uskottomuus ja mustasukkaisuus

Uskottomuus tuhoaa lähes puolet suhteista. Vaikka pari päättäisi uskottomuuden jälkeen jatkaa yhdessä, on suhteen ja luottamuksen korjaaminen haastavaa.

Mustasukkaisuus voi aiheuttaa ongelmia suhteelle. Jos mustasukkainen kumppani syyttää toista osapuolta uskottomuudesta ilman syytä, voi se tuntua hyökkäykseltä toista kohtaan. Syytökset voivat syödä luottamusta ja suhteen läheisyyttä. Jos mustasukkaisuutta ja pelkoja uskottomuuden suhteen ilmenee, on niistä tärkeä puhua kumppanin kanssa avoimesti.

Kommunikaatio-ongelmat

Moni pariskunta kokee kommunikaatio-ongelmia. Voi tuntua siltä kuin puhuisi täysin eri kieltä kumppaninsa kanssa. Jos kommunikaatio-ongelmat jatkuvat, voi ennen niin läheinen pariskunta alkaa etääntymään toisistaan ja käyttäytyä kuin kämppikset pariskunnan sijaan. Jos kommunikaatio on vähäistä, voi se johtaa myös siihen, että jokainen merkityksellinen keskustelu muuttuu vinoiluksi ja vähättelyksi.

Suhde ei ole tasapainossa

Epätasapainoiset suhteet ovat yleisempiä nuorten parien keskuudessa sekä pareilla, joilla on pieniä lapsia tai ikääntyvät vanhemmat. Epätasapainoisessa suhteessa toinen osapuoli laittaa muut asiat suhteen edelle. Tätä voi tapahtua satunnaisesti jokaisessa suhteessa. Ongelmaksi se muodostuu jos suhteen toinen osapuoli kokee, että häntä pidetään itsestäänselvänä, häntä ei kuulla eikä pidetä arvossa ja mikäli käytös on toistuvaa.

Pari ei sovi yhteen

Sanotaan, että vastakohdat täydentävät toisiaan. Pidemmän päälle voi kuitenkin olla vaikea pitää kaksi toistensa vastakohtaa yhdessä. Jos osapuolien arvomaailma eroaa paljon, voi se muodostua ongelmaksi tulevaisuutta ajatellen. Jos parin osapuolet ovat todella erilaisia, vaatii suhde onnistuakseen paljon kunnioitusta ja kykyä tehdä kompromisseja.

Lähde: Anatomy Of Love

Teksti: Miia

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *