Miksi lasten kengät ovat aina rikki?

Miksi lasten kengät ovat aina rikki?
Kuva: andreas_urdl / Pixabay

Lapselle ostetaan uudet kengät, mutta pian ne ovat jo rikki. Mikä voi olla syynä – Ovatko kengät nykyään niin huonolaatuisia, että ne menevät rikki jo vähäisellä käytöllä?

Lasten kanssa uusia kenkiä saa olla ostamassa vähän väliä. Suomen neljä vuoden aikaa tuo asiaan oman lisänsä. Yhdet ja samat kengät eivät toimi ympäri vuoden. Jatkuva kenkäkaupassa ravaaminen voi aiheuttaa monenlaisia tunteita. Kaikissa perheissä ei välttämättä löydy helposti tarvittavaa rahasummaa, koska monia muitakin käyttökohteita olisi.

Varmasti jokainen ostaisi mieluiten lapselleen vain parasta ja laadukkainta. Kengät voivat kulua nopeasti käyttökelvottomiksi, vaikka ostaisikin kalleimman parin. Tasapainottelu hinnan, kestävyyden ja laadukkuuden välillä voi turhauttaa vanhempia. Helpointa olisi saada ostetuille kengille käyttötakuu ja niiden rikkoontuessa voisi vain käydä vaihtamassa ne uuteen pariin.

Lapsi tulee kasvaessaan usein tietoisemmaksi siitä, millaiset kengät hän kelpuuttaa. Välttämättä vanhemman ehdottamat perusmarketin kengät eivät tule enää kuuloonkaan. Vain tietyn merkkiset ja malliset kengät kelpaavat. Silloin vanhemman ei auta muuta kuin toivoa, että merkkikengät ovat laadukkaat ja hintansa arvoiset.

Miksi kengät kuluvat niin nopeasti?

On monia syitä, miksi kengät kuluvat puhki nopeasti. Yksi voi olla kenkien laatu: halvalla tuskin saa kovin kestävää. Tosiasia on, että lapset tekevät vaikka mitä kulkiessaan ulkona leikkimässä. He potkivat kiviä eivätkä sen enempää varo, mihin astuvat.

Miksi lapsi ei kerro, että kengät ovat taas rikki?

Lapset eivät aina kerro vanhemmilleen, että kengät ovat menneet rikki. Heitä ei tunnu haittaavan, että pohjallinen on irti ja käveleminen on siksi hidasta taiteilua. Heitä ei hätkäytä kengissä olevat reiät, vaikka sateen yllättäessä sukat kastuisivatkin.

Osa lapsista voi kokea huonoa omatuntoa, jos he tietävät perheen rahatilanteen olevan tiukka ja sen takia kulkevat rikkinäisillä kengillä mahdollisimman pitkään. Usein toistuva uusien kenkien ostaminen tekee ison loven monen perheen lompakkoon, etenkin silloin, kun kenkiä tarvitsee samaan aikaan useampi lapsi.

Onko teillä usein kengät rikki? Miten kengät saisi kestämään pidempään?

Teksti: Liisa

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *