Iloa, kyyneliä ja paljon tunteita: 16 hyvää raskauselokuvaa

Iloa, kyyneliä ja paljon tunteita: 16 hyvää raskauselokuvaa
Kuva: Glenn Carstens-Peters

Elokuvaillan viettäminen on oiva tapa rentoutua. Luultavasti jokaisella on päiviä, jolloin sohvalle käpertyminen hyvän elokuvan pariin tulee tarpeeseen.

Joskus raskaudesta kertovat elokuvat voivat olla hyvä vaihtoehto leffaillan viihteeksi. PureWow on listannut parhaimpia raskauselokuvia, jotka tarjoavat niin naurua, kyyneliä kuin paljon tunteitakin.

Paksuna (Knocked Up)

Yhden yön juttu johtaa raskauteen tässä vuonna 2007 julkaistussa elokuvassa. Vaikka tulevat vanhemmat eivät erilaisissa olosuhteissa edes tapailisi toisiaan, päättävät he yrittää tutustua toisiinsa ennen vauvan syntymää. Lopputuloksena on niin hauskoja kuin herttaisiakin hetkiä.

Juno

Lukuisia elokuva-alan palkintoja kerännyt Juno julkaistiin myös vuonna 2007. Teini-ikäinen tyttö tulee toivomattaan raskaaksi ja miettii lapsen antamista adoptoitavaksi. Nokkela ja sydämellinen elokuva pitää otteessaan.

Mitä odottaa kun odotat (What to Expect When You’re Expecting)

Tässä romanttisessa komediassa on mukana useita tähtiä. Vuonna 2012 julkaistu elokuva seuraa viiden pariskunnan matkaa vanhemmuuteen. Jos kaipaat jotain hauskaa, suloista ja helppoa katsottavaa, on tämä hyvä vaihtoehto!

Rosemaryn painajainen (Rosemary’s Baby)

Jos haluat kevyen “hömpän” sijaan katsoa jotain muuta, miten olisi Rosemaryn painajainen? Tämä vuoden 1968 kauhuklassikko herättää erilaisia tunteita, kuin listan muut elokuvat. Elokuvassa Rosemaryn raskaudesta tulee painajaista ja tarinan loppukin on pelottava.

Junior

Tässä ysärin komediahelmessä Arnold Schwarzeneggerin näyttelemä tieteilijä testaa hedelmällisyyslääkettä itseensä ja tulee raskaaksi. Junior on absurdi, mutta erittäin viihdyttävä elokuva, jonka aikana voi jättää aivot narikkaan.

Baby Mama

Uranainen päättää saada lapsen sijaissynnyttäjän avulla. Sijaissynnyttäjä on aivan eri maailmasta ja kaiken kukkuraksi hän kaipaa kattoa päänsä päälle. Kahden erilaisen persoonan kohdatessa syntyy hulvattomia hetkiä tässä vuonna 2008 julkaistussa elokuvassa.

Yhdeksän kuukautta (Nine months)

Vuonna 1995 julkaistu romanttinen komedia ei tarjoa mullistavia oivalluksia, mutta se on viihdyttävää katsottavaa. Vahinkoraskauden myötä isyyttä ja sitoutumista pelänneen miehen on joko kasvettava tulevaan rooliinsa vanhempana tai hän menettää rakkautensa kohteen pysyvästi.

Hölmö nuori sydän

Lisätään listalle hieman kotimaista väriä. Vuonna 2018 julkaistu Hölmö nuori sydän on draamaelokuva lähiöteinien romanssista, joka johtaa raskauteen. Elämä mullistuu ja nuoret kipuilevat tahoillaan. Elokuva palkittiin parhaan käsikirjoituksen Jussi-palkinnolla.

Jos kaipaat lisää vaihtoehtoja, on alle listattu vielä kahdeksan raskaudesta ja vanhemmuudesta kertovan elokuvan nimi:

  • Unelmien resepti (Waitress)
  • Hellyyteni kohde (The Object of My Affection)
  • Tully
  • Varasuunnitelma (The Back-up Plan)
  • Bridget Jones’s Baby
  • Suin päin suhteeseen (Fools Rush In)
  • Vaihtamalla paranee (The Switch)
  • Saman katon alla (Life as We Know It)

Teksti: Miia

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *