Näin teet suhteestasi entistä vahvemman – 10 neuvoa terapeutilta

couple standing on body of water during golden hour
Kuva: Igor Rodrigues

Kun on sitoutunut toiseen ihmiseen, on yleensä toiveena hyvinvoiva parisuhde. Suhteesta tulee huolehtia, jotta suhteen molemmat osapuolet voisivat suhteessa hyvin.

Arjen pyörteissä parisuhteen hoitaminen voi jäädä muiden asioiden jalkoihin. Jos haluat lisätä parisuhteesi hyvinvointia, voit hyödyntää psykoterapeutti Barton Goldsmithin neuvoja. Hän on listannut asioita, joilla suhdetta voi vahvistaa.

Jatkuva ja rehellinen kommunikointi

Suhde ei tule selviämään, jos pari ei puhu toisilleen. Mitä enemmän pari kommunikoi keskenään, sitä läheisempiä he ovat. Kun keskustelet kumppanisi kanssa, muista katsekontakti ja pidä huolta, että puhut hänelle suoraan sydämestäsi.

Tahtoa selviytyä vaikeuksista

Jokaisessa suhteessa on ylä- ja alamäkiä. Jos vaikeiden aikojen keskellä heittää pyyhkeen kehään, ei suhde tule kestämään ja onnellinen loppu jää haaveeksi. Kumppanin kanssa on pystyttävä keskustelemaan epämukavistakin aiheista ja erimielisyydet täytyy ratkaista. Jos tässä ei onnistu, ei suhde kestä.

Muista hauskanpito

Parisuhteessa oleminen ei voi olla vain suhteen työstämistä. Rakkaus tarvitsee muutakin, jotta se voi kukoistaa. Muistakaa huumori, hauskuus ja irtiotot arjesta.

Elämänopetukset jakoon

Jos opit jotain uutta itsestäsi, josta voi olla hyötyä suhteellesi, tai pohdiskelujesi lomassa teet oivalluksia elämästä, jaa niitä myös kumppanillesi. Elämänopetuksia kannattaa jakaa toisilleen!

Tukea, arvostusta ja kehuja

Kumppanille on tärkeä osoittaa, että välität ja arvostat häntä. Ilman tätä teidän välille ei synny vahvaa sidettä. Parisuhteessa täytyy kannustaa toinen toistaan ja muistaa kertoa, miten tärkeä kumppani on.

Intiimejä hetkiä ja romantiikkaa

Rakkaus, intiimiys, romantiikka ja seksi ovat rakastavan parisuhteen kulmakiviä. Pelkkä kämppäkavereina asuminen ei riitä, vaan parin välillä on tahtoa olla yhdessä, jotta suhde on onnellinen ja toimiva.

Jotain odotettavaa

Ihminen on onnellisimmillaan silloin, kun hänellä on jokin tavoite, jota kohti hän pyrkii. Parin kannattaa pohtia yhteisiä tavoitteita ja unelmia sekä tehdä töitä niiden saavuttamiseksi.

Myötätuntoa, hyväksyntää ja anteeksiantoa

Nämä kolme asiaa ovat tärkeä muistaa, jotta pari selviää vaikeista ajoista. Elämän myrskyjen kestäminen yhdessä on yksi olennainen osa parisuhdetta.

Kokeilkaa rohkeasti uutta

Monet viihtyvät tuttujen ja turvallisten asioiden äärellä, mutta välillä tekee hyvää kokeilla jotain uutta. Poistukaa siis mukavuusalueiltanne! Näin vahvistatte suhdettanne.

Myönnä virheesi

Jokainen mokaa joskus. Opetelkaa yhdessä pääsemään yli virheistä. Ymmärrys ja kyky antaa anteeksi auttavat pääsemään vaikeistakin ajoista eteenpäin.

Lähde: Your Tango

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.