Aiotko katkaista ystävyyden? Tämä on paras tapa toteuttaa se

Kuva: Pixabay/DTheDelingquent

Kuten parisuhteet, eivät myöskään kaikki ystävyyssuhteet kestä ikuisesti. Tilanne ei ole helppo ja ystävän menettäminen voi tuntua pahalta, vaikka itse olisi ystävyyden katkaiseva osapuoli.

Ystävyyssuhteet voivat tulla päätökseen monista syistä. Ystävästä voi kasvaa erilleen tai ajan mittaan voi huomata, että ystävyys oli yksipuolista tai toksista. Jotkut ystävyydet loppuvat riitoihin, toisinaan vain tietää sisimmässään, että ystävyys on tullut tiensä päähän.

Ystävyyden lähestyvästä lopusta kertoo paljon se, jos usein mietit tekosyitä, joiden avulla vältät ajanviettoa ystäväsi kanssa. Vain kuulostelemalla itseäsi ja sinussa nousevia tunteita, tiedät kannattaako ystävyyssuhdetta jatkaa vai ei.

”Mieti yhteisen ajan viettämistä ystäväsi kanssa. Tekeekö ajatus hänen seurastaan sinulle hyvän vai huonon olon? Saako se sinut jännittyneeksi vai rentoutuneeksi”, ihmissuhdeasiantuntija Sam Owen kehottaa pohtimaan Cosmopolitanin haastattelussa.

Jos ystävyyden katkaisu on mielestäsi oikea ratkaisu, on edessä seuraava pulma: miten ystävyys lopetetaan?

Paras tapa katkaista ystävyys

Hoida tilanne myötätuntoisesti ja rehellisesti huolimatta siitä, mitkä ovat syysi ystävyyden katkaisuun. Kerro asioita, joita hänessä ja ystävyydessänne olet arvostanut. Vältä käyttämästä negatiivisia sanoja, koska ne voivat herättää taistele tai pakene -reaktion. Käy ystäväsi kanssa yhdessä läpi päätökseesi johtaneet syyt, jotta hän voi päästä ystävyytenne päättymisestä yli ja myös oppia ystävyydestänne jotain.

Ole hyväntahtoinen

Pitäisikö ystävyyssuhde katkaista hyväntahtoisesti ja ystävällisesti? Yksiselitteisesti kyllä. Jokainen ansaitsee ystävällistä kohtelua ja joskus epämiellyttävimmät ihmiset tarvitsevat sitä eniten. Mieti, miten kerrot ystävällesi, miksi koet ystävyyden toimimattomaksi. Kun olet päättämässä ystävyyttä, huomioi, kuinka läheisestä ystävyyssuhteesta on ollut kyse ja millaisessa tilanteessa kerrot hänelle asiasta. Älä lyttää ja lannista ystävääsi, vaan koeta päättää ystävyys arvokkaasti.

Mitä tehdä, jos hän on eri mieltä?

On mahdollista, ettei ystävä ota uutistasi vastaan ilolla. Hän voi vastustella ajatusta ja yrittää saada sinut muuttamaan mielesi. Huomioi hänen tunteensa, mutta tiedosta ettei sinun tarvitse siksi muuttaa mieltäsi. Jos haluat antaa ystävyydelle uuden mahdollisuuden, jutelkaa ystävyyden pelisäännöt selviksi. Etenkin ne, jotka ovat häirinneet ystävyyttänne. Pidä rohkeasti päätöksesi, mikäli se on itsesi kannalta parhaaksi.

Jos teillä on yhteisiä ystäviä, pohtikaa miten tulette toimeen samassa porukassa. Vaikka ystävyys loppuisikin, se ei tarkoita että muututte toistenne viholliseksesi.

Lähde: Cosmopolitan

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.