Ryhmäkeskusteluiden 11 äitityyppiä – tunnistatko itsesi?

Ryhmäkeskusteluiden 11 äitityyppiä – tunnistatko itsesi?
Kuva: Pexels/Andrea Piacquadio

Äitejä on moneen lähtöön ja jokainen on ainutlaatuinen yksilö. Tästä huolimatta äitejä voi myös jaotella erilaisiin äitityyppeihin heitä yhdistävien ominaisuuksien perusteella.

Kahden lapsen äiti Amy-Jo Simpson on julkaissut TikTok- ja Instagram-sivuillaan humoristisen videon, jossa hän käy läpi erilaisia äitityyppejä. Simpson pureutuu erityisesti äitityyppeihin, joita voi kohdata samalla luokalla olevien lasten äitien ryhmäkeskusteluissa.

Hän on nostanut esiin 11 äitityyppiä, jotka pohjautuvat hänen omiin kokemuksiinsa lastensa koulunkäynnin kautta. Tällaisia äitityypit ovat:

 • Ensimmäinen äitityyppi on stressaantunut äiti. Tätä hän havainnollistaa pukeutumalla onesize-haalariin ja aamutossuihin ja käyttäytymällä hätääntyneesti.
 • Seuraavaksi hän kuvailee äidin, jolla on viisi lasta ja tärkeä työ. Itsevarmuutta uhkuva äitityyppi pukeutuu smart casual -tyylillä, siististi ja hienostuneesti. Tämä äiti teeskentelee, että hänellä on kaikki langat käsissään.
 • Kolmas äitityyppi on se, joka tietää kaikki kouluvuoden tärkeät päivät ja tapahtumat. Kynä sauhuten hän laittaa kalenteriin ylös merkintöjä, jottei mikään mene ohi.
 • Neljäs Simpsonin kuvailema äitityyppi on symppis “chav”-äiti, joka on hieman pihalla kaikesta. Chav on brittikäsite, joka tarkoittaa tietynlaisia työväenluokkaan kuuluvaa ihmistä. Suomessa vastaava voisi olla esimerkiksi pissis. Tätä Simpson havainnollistaa letkeällä asenteella ja pukeutumalla yksiväriseen college-asuun.
 • Viides äitityyppi on äiti, joka jatkuvasti kyselee, onko kenenkään muun lapsi tullut kotiin hänen lapsensa vaatteen kanssa.
 • Seuraavaksi Simpson esittelee äitityypin, joka ei koskaan lue koulusta tulevia viestejä ja luottaa siihen, että saa kaiken olennaisen tiedon ryhmäkeskustelusta. Rennosti pukeutuva äiti kyselee muilta, mitä on meneillään ja onko jotain, mitä hänen pitäisi tietää.
 • Seitsemäs äitityyppi puolestaan on Simpsonin mukaan sellainen, joka osallistuu ryhmäkeskusteluun käyttäen emojeja vain sanoina. Tämän äidin käytöstä hän näyttelee näpyttelemällä vauhdilla puhelintaan.
 • Kahdeksas äitityyppi sen sijaan on draaman ystävä. Hän juoruaa muista selän takana, aiheuttaa hämmennystä ja aloittaa erillisen ryhmäkeskustelun, jossa on vain muutama muu äiti isommasta ryhmästä.
 • Yhdeksäntenä äitityyppinä Simpson esittelee vanhempainyhdistystä vetävän äidin, joka organisoi ja järjestää niin kouluun kuin vapaa-aikaan liittyen tekemistä ja tapahtumia. Hän näyttelee tätä äitiä pukeutuen siististi ja kirjaten paperille ylös eri tehtäviä muille äideille.
 • Kymmenes äiti on ryhmässä vain viiniseuran perässä. Simpsonin näyttelemänä tämä äiti pukeutuu rennosti eriväriseen college-asuun, pitää hiuksiaan sottaisella nutturalla ja hänellä on tietysti viinipullo kädessään.
 • Viimeisenä äitityyppinä Simpson nostaa esiin hiljaisen äidin. Tätä äiti ei osallistu keskusteluun ja yrittää pysyä mahdollisimman näkymättömänä.

Simpsonin video on saanut paljon huomiota sosiaalisessa mediassa. Videota on katsottu lähes 2 miljoonaa kertaa ja se on saanut tuhansia jakoja. Kommenttiosiot sekä TikTokissa että Instagramissa ovat puolestaan täyttyneet äideistä, jotka ovat tunnistaneet itsensä videolta tai huomanneet olevansa useamman äitityypin yhdistelmiä.

Voit katsoa videon alta tai jos upotus ei näyt, löydät videon katsottavaksi TikTokista tai Instagramista.

Näet videon hyväksymällä evästeet: statistics, marketing

Lähde: The Sun

Teksti: Miia

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *