Lapset kaipasivat omaa tilaa – vanhemmilta nerokas ratkaisu!

Lapset kaipasivat omaa tilaa – vanhemmilta nerokas ratkaisu!
Kuva: Unsplash/Blake Woolwine

Useissa perheissä pienet lapset jakavat huoneen, mutta iän myötä oman rauhan ja tilan tarve lisääntyy. Jos huoneiden määrä ei riitä tarjoamaan lapsille omaa huonetta, eikä muutto isompaan kotiin ole mahdollinen, on vanhemmilla melkoinen pulma ratkaistavaksi.

Eräässä kaksilapsisessa perheessä pulman ratkaisuksi keksittiin nerokas keino. Lastenhuone jaettiin kahtia, mutta ei suinkaan tilan jakavalla seinällä. Perhe muutti kahden tyttärensä huoneen omiksi huoneikseen kerrossängyn avulla. Muutoksesta voit katsoa videon TikTokissa.

Aiemmin tyttärillä oli huoneessa omat sängyt eri puolilla huonetta. Niiden tilalle tuotiin kerrossänky keskelle huonetta. Kerrossängyn ympärille rakennettiin puinen kehikko, johon kiinnitettiin vaneria.

Vanerin ja kerrossängyn avulla tila jakautui kahtia niin, että alasänky jää toiselle puolen huonetta ja yläsänky toiselle puolen. Sängyn yhdessä päädyssä on ikkuna, josta tulee luonnonvaloa jaetun huoneen kummallekin puolelle. Toisessa päässä on puolestaan pieni käytävä, jotta vanhempi tyttäristä pääsee omalle puolelleen.

Valoa, tilaa ja omaa rauhaa

Perheen vanhempi tytär nukkuu alasängyssä ja hänellä on huoneessaan myös kookas vaatekaappi, työpöytä ja säilytystilaa. Alasängystä voi myös vetää lisävuoteen yövieraita varten. Nuorempi tytär nukkuu yläsängyssä. Hänen puolella vaneri tapetoitiin sievemmäksi ja vanerilla peitettyyn alaosaan jätettiin avoin tila lisävuodetta varten. Nuoremman tyttären huoneessa on myös runsaasti säilytystilaa.

Perheen mukaan muutos ei tullut kalliiksi. Luova tilaratkaisu on kerännyt kommenttiosioissa kehuja.

“Jaoin huoneen 11-vuotiaana 6-vuotiaan kanssa, tämä on nerokasta”, yksi kommentoi.

“Jouduin 17-vuotiaana jakamaan huoneen 7-vuotiaan kanssa. Tätä olisin halunnut! Hyvä idea!”, kommenttiosiossa kirjoitetaan.

Millainen huone oli ennen muutosta, miten muutos eteni ja millainen lopputulos on? Jos upotus ei näy, voit katsoa videon täällä, kun taas tällä videolla lopputulosta esitellään lisää.

Lähde: The Sun

Teksti: Miia

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *