Anopin tökerö teko johti välirikkoon – reagoisitko samoin?

Kuva: Unsplash/Joshua Hoehne

Lapsen nimen valitseminen on iso asia. Kun läheiset saavat tietää vanhempien valitseman nimen, voi heillä olla siitä vahvojakin mielipiteitä. Vanhempien nimivalintaa pitäisi silti kunnioittaa. Aina näin ei kuitenkaan käy, kuten eräs jaettu kokemus osoittaa.

26-vuotias nainen kirjoittaa, miten päätyi katkaisemaan välit anoppiinsa. Anoppi oli yrittänyt puuttua lapsenlapsensa nimivalintaan naisen selän takana ja käyttäytynyt sen jälkeen aina vain tökerömmin. Nainen ja hänen aviomiehensä ovat olleet yhdessä opiskeluajoista lähtien ja naisella on aina ollut hyvät välit appivanhempiinsa. Naisen omat vanhemmat menehtyivät auto-onnettomuudessa, kun hän oli 15-vuotias.

Anoppi oli ollut naisen tukena tämän raskauden ajan. Nainen kertoo, että hänen lapsensa on anopin ensimmäinen ja ainoa lapsenlapsi. He eivät puolisonsa kanssa halua enempää lapsia.

Nainen kirjoittaa, että hän on pienestä pitäen halunnut tulevalle lapselleen sukupuolesta riippuen, joko äitinsä tai isänsä toisen nimen. Kun hän sai kuulla saavansa tyttären, auttoi anoppi häntä valitsemaan lapselle nimen, josta yksi nimi tulee naisen äidiltä. Anoppikin oli innoissaan nimestä – tai niin nainen ainakin luuli.

Anopin odottamaton teko

Nainen synnytti tyttärensä lokakuussa 2022 ja hänen miehensä sekä anoppinsa olivat sairaalassa hänen tukenaan. Lapsi syntyi keisarileikkauksella ja tuoreen äidin levätessä anoppi jäi sairaalaan, kun naisen puoliso lähti käymään kotona.

Nainen oli nukkunut hetken, kun hoitaja herätti hänet ja kertoi kuulleensa, että nainen haluaisi muuttaa tyttärensä toisen nimen. Nainen oli ymmällään ja kysyi, mitä hoitaja tarkoittaa. Ennen kuin hoitaja ehti vastaamaan kysymykseen, kertoi anoppi ajatelleensa, että koska on ollut miniänsä tukena, tulisi lapselle antaa hänen toinen nimensä.

Anoppi oli perustellut ajatustaan sillä, ettei naisen jo kuollut äiti ollut tukena, joten nimessäkään ei siksi olisi mitään järkeä. Anopin kommentti sai naisen itkemään ja hän pyysi anoppiaan poistumaan.

Kaksi päivää myöhemmin äiti ja vauva pääsivät kotiin sairaalasta. Samalla nainen alkoi saada viestejä kälyltään ja tämän mieheltä, jotka ihmettelivät miten kurjasti nainen oli kohdellut anoppiaan sairaalassa. Viesteistä ilmeni, että anoppi oli värittänyt totuutta.

Tilanne selvitettiin ja miehen sisko puolisoineen tuli muutama päivä myöhemmin katsomaan vauvaa. Hieman myöhemmin myös anoppi ilmestyi yllättäen paikalle – ja aiheutti hässäkän, kun hän ei ollut tervetullut sisään.

Väärin vai ei?

Anopin epäonnistuneen kyläily-yrityksen jälkeen alkoi tulvia törkeitä viestejä ja puheluita, jotka liittyivät jopa naisen kuolleeseen äitiin. Nainen päätti katkaista välinsä anoppiin kokonaan, johon on saanut tukea mieheltään sekä muilta läheisiltään.

Naisen parhaan ystävän mielestä teko on väärin, etenkin kun kyseessä on anopin ainoa lapsenlapsi. Nainen kysyi Redditin mielipidettä asiaan: onko hän paskiainen, kun katkoi välit anoppiinsa tämän tekojen jälkeen?

Reddit on ollut vahvasti sitä mieltä, että nainen päätös on oikeutettu, mutta mitä mieltä sinä olet? Tekikö nainen oikein? Voit lukea naisen kirjoituksen kokonaisuudessaan englanniksi täällä.

Lähde: Reddit

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.

  Array
(
  [0] => thumbnail
  [1] => medium
  [2] => medium_large
  [3] => large
  [4] => 1536x1536
  [5] => 2048x2048
  [6] => vp_sm
  [7] => vp_md
  [8] => vp_lg
  [9] => vp_xl
  [10] => vp_sm_popup
  [11] => vp_md_popup
  [12] => vp_xl_popup
)