Jäätelötikkutekniikalla lapset ojennukseen – joko kokeilit?

strawberry popsicles
Kuva: Daniel Öberg

Nerokas kasvatusniksi tulee Yhdysvaltalaiselta äidiltä, joka keksi halvan ja yksinkertaisen tavan saada kurjasti käyttäytyvät vekarat kuriin jäätelötikkujen avulla.

Valencia Walkerin TikTok-videota on katsottu yli neljä miljoonaa kertaa, eikä syyttä.

Näin jäätelötikkutekniikka toimii:

Anna sunnuntaina kymmenen jäätelötikkua jokaiselle lapselle. Jokainen puisista tikuista on yhden euron arvoinen. Jos lapset käyttäytyvät huonosti, he menettävät tikkuja. Kaikkien tikut on koristeltu erilaisiksi, jotta he eivät varastelisi niitä toisiltaan.

Tikkuja menettää, jos käyttäytyy huonosti. Valencia kertoo itse ottavansa yhden tikun, jos tappelee toisten kanssa. Jos hän joutuu korottamaan ääntään maksaa se lapselle yhden tikun. Fortniteen liittyvistä argumenteista lähtee äidin mukaan kaksi tikkua.

Hyvällä käytöksellä saa ansaittua tikkuja takaisin, tai jopa saada enemmän, mitä sunnuntaina alunperin saikaan

Valencia muistuttaa että ei sentään oli mikään diktaattori, koska tikkuja voi ansaita takaisin toisia auttamalla ja olemalla ystävällinen. Viikon jälkeen tikut lasketaan, ja jokainen lapsi saa tikkujen määrää vastaavan rahasumman.

Tarkoituksena on saada lapset itse muuttamaan pahat tapansa ja korjaamaan oman käytöksensä. Lopullinen lopputulos vinkin toimivuudesta on vielä pimennossa, mutta Valencian lasten tappelut ovat lähteen mukaan vähentyneet.

Fortniteen liittyvien väittelyiden vuoksi tikkuja on verotettu eniten, joten ilmeisesti vanhempien lompakko ei ole rasittunut liikaa kasvatuskikan myötä.

Lähde: Mtv-uutiset, The Sun

Artikkeli julkaistu 26.6.2021.

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.