Ilo irti keväästä: 8 mainiota aktiviteettia koko perheelle

Kuva: Pexels/Maggie My Photo Album

Valon määrä on lisääntynyt ja aurinko lämmittää jo; kevät on jo aivan nurkan takana. Kevään saapuessa lämpötilat alkavat mahdollistaa erilaiset ulkoaktiviteetit, kun ulos mennessä ei tarvitse enää miettiä, puraiseeko pakkanen.

Kevään tuloon voi valmistautua miettimällä ennakkoon hauskoja kevätaktiviteetteja koko perheelle. Tässä kahdeksan erilaista ja hauskaa aktiviteettia inspiraation lähteeksi!

Tehkää linnunpönttö

Kotipihaan saa lisää siivekästä elämää, kun rakentaa linnunpöntön tai lintulaudan. Pöntön tai lintulaudan tekemisestä on iloa pitkäksi aikaa, kun sen valmistuttua voi seurata pihaan pölähtävien lintujen elämää. BirdLifen sivuilta löytyy ohjeita ja vinkkejä erilaisten pönttöjen tekoa varten. Jos taas tekee lintulaudan, voi sen parissa päästää luovuuden eri tavalla valloilleen. Täältä löydät englanniksi ideoita erilaisten lintulautojen tekoon yhdessä lasten kanssa.

Istuttakaa kukkia

Ota lapset mukaan kevätistutuksiin. Käykää yhdessä valitsemassa istutettavat kukat ja kasvit – sitten vain kädet multaan!

Leijaa lennättämään

Leijan lennättäminen voi tarjota nostalgiaa vanhemmille ja on hauskaa puuhaa koko perheelle. Lämpöinen ja tuulinen kevätpäivä on oiva leijapuuhiin. Tästä ideasta saa myös sadepäiväksi tekemistä, kun tekee leijan itse odottamaan sopivaa ulkoilukeliä. Apua leijan tekemiseen löydät muun muassa Sastamalan kirjaston julkaisemalta videolta, jonka näet alla tai löydät YouTubesta täällä sekä tältä Vimeossa jaetulta videolta.

Näet videon hyväksymällä evästeet: statistics, marketing

Lähtekää luontoon

Lasten ikätasoon sopiva kävelyretki kansallispuistossa tai ihan lähimetsässä on hauskaa kevättekemistä. Luonto on heräämässä talven jäljiltä eloon, ulkona ei ole liian kuuma ja koko perhe saa terveellistä liikuntaa! Muista vain pakata mukaan välipalaa ja evästä, jotta pienten ulkoilijoiden energiatankki ei pääse tyhjäksi.

Telttaretkelle takapihalle

Kun lämpötilat eivät enää painu öisinkään pakkasen puolelle, viettäkää yö teltassa. Telttaretki omalla pihalla on näppärä tapa opettaa lapsille telttailun saloja. Tästä saa hauskaa vaihtelua tyypillisin iltarutiineihin ja lapsille syntyy mukava muisto.

Askarrelkaa tuulikelloja

Tämän aktiviteetin parissa lapset pääsevät päästämään luovuutensa valloilleen. Lopputuloksena syntyy ainutlaatuinen, kaunisääninen tuulikello. Jos tästä askarteluprojektista innostuu oikein urakalla, voi tuulikelloja tehdä vaikkapa lahjaksi isovanhemmille! Jos ideat tuulikellon tekoon ovat tarpeen, löytyy niitä englanniksi täältä.

Pitäkää piknik

Tämä voi olla koko perheen aktiviteetti tai vaihtoehtoisesti lapset ystävineen (tai leluseuralaisineen) voivat pitää oman piknikin pihalla, kun vanhemmat tekevät keväisiä ulkotöitä. Viltti, herkkuja ja juotavaa riittävät jo hyvin piknik-tarpeiksi! Lasten voi antaa osallistua piknik-eväiden valmistukseen.

Tehkää rengaskeinu

Rengaskeinusta on iloa pitkäksi aikaa! Lapset voivat osallistua rengaskeinun tekoon vaikuttamalla siihen, millaiset kiinnikkeet renkaalle laitetaan ja onko rengas pysty- vai vaakatasossa.

Lähde: PureWow

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.

  Array
(
  [0] => thumbnail
  [1] => medium
  [2] => medium_large
  [3] => large
  [4] => 1536x1536
  [5] => 2048x2048
  [6] => vp_sm
  [7] => vp_md
  [8] => vp_lg
  [9] => vp_xl
  [10] => vp_sm_popup
  [11] => vp_md_popup
  [12] => vp_xl_popup
)