Tee lapsestasi miljonääri – Näillä keinoilla onnistut

Tee lapsestasi miljonääri – Näillä keinoilla onnistut
Kuva: Pexels/ Pixabay

Talousasiantuntija Martin Paasin mukaan sijoittamalla lapsilisät pörssiin ja antamalla niiden kasvaa korkoa lapsen eläkeikään asti, on jälkikasvulla koossa omia eläkepäiviä varten varsin mojova rahasumma. Kun sijoitat lapsilisät pörssiin säännöllisesti, voi lapsestasi tulla eläkeikään mennessä miljonääri.

Kaikilla ei ole mahdollisuutta laittaa lapsilisiä sivuun, koska tarvitsevat rahat selvitäkseen arjessaan. Kannattaa miettiä voisiko lapsilisistä edes pienen osan sijoittaa pörssiin.

Rahat voisi antaa lapselle myöhemmin opintoja varten. Muista kuitenkin, mitä pidempään säästät, sitä enemmän hyödyt korkoa korolle ilmiöstä.

“Ymmärrän, että ihmisillä on tarvetta lapsilisille. Tämä on tapa herättää ihmisiä ajattelemaan, että pienistä puroista voi saada valtavan joen aikaiseksi. Pitkäjänteinen säästäminen kannattaa,” Paasi kertoo.

Talousasiantuntijan mukaan lähes kuka tahansa saa säästettyä arkikulutuksestaan sata euroa kuukaudessa. Se onnistuu luopumalla tupakan poltosta, jättämällä päivittäinen kahvi ostamatta ja neuvottelemalla asuntolainan ehdot uusiksi.

Kun säästät ja sijoitat, kasvaa korolle korkoa alkuperäisen pääoman lisäksi. Kasvukäyrä on eksponentiaalinen: mitä suurempi pääoma, sen nopeammin se kasvaa. Joka vuosi korkoa kertyy aiempaa suuremman pääoman perusteella.

“Tärkeintä on säästää määrätietoisesti pieni summa joka kuukausi vuodesta toiseen kustannustehokkaaseen osakesijoitukseen. Se on tehokkain ja helpoin tapa päästä maaliin. Vaurastuminen on täysin realistista ja mahdollista kaikille,” talousasiantuntija Martin Paasi uskoo.

Martin Paasi varoittaa sijoitusrahaston kuluista. Rahaston kulujen tulisi olla mahdollisimman pienet, mieluiten alle puoli prosenttia. Miljoona jää 65 vuodessa kertymättä, jos sijoitusrahaston kulut nousevat vaikkapa kahteen prosenttiin.

“Kustannusten merkitystä ei voi pitkäjänteisessä sijoittamisessa painottaa liiaksi. Kahden prosentin kulut syövät neljässäkymmenessä vuodessa puolet tuotosta, jos keskimääräinen markkinoilta saatava tuotto on seitsemän prosenttia,” Paasi muistuttaa.

Lapselle säästäminen kuitenkin kannattavaa. Varallisuus karttuu huomaamatta, kun säästämisen aloittaa lapsen ollessa pieni. Pystyt säästämään lapselle 18 vuodessa yli 50 000 euroa, jo 100 eurolla kuukaudessa.

Muutama perussääntö sijoittamisesta

Sijoitukset tulisi laittaa lapsen nimiin välttääkseen myöhemmin lahja- tai perintöveron. Lisäksi tulee laatia lahjakirja, missä on määritetty, mihin tarkoitukseen rahat on sijoitettu.

“Siinä pitää mainita, että rahat on tarkoitettu sijoitettavaksi kansainvälisille osakemarkkinoille kulut minimoiden, lapsen 65-vuotissyntymäpäivää varten. Silloin patentti- ja rekisterihallinto ei pysty puuttumaan sijoitusstrategiaan, eivätkä vanhempien tuet katkea lapsen omaisuuteen, ” Paasi neuvoo.

Sijoittamisessa on aina pääoman menettämisen riski, mutta myös mahdollisuus vaurastumiseen. Tutki asiaa huolellisesti. Lapselle voi säästää ilman sijoittamista, mutta summat ovat tällöin maltillisemmat. Kannattaa säästää lapselle pienikorkoiselle tilille, jottei inflaatio syö säästöjä.

Haastavinta on kasvattaa lapsesta säästäväinen, ettei hän käytä kaikkia rahoja täysi-ikäiseksi tultuaan. Raha-asioista tulisi puhua lapsen kanssa pienestä pitäen ja kasvattaa hänestä pitkäjänteinen säästäjä.

Huom! Tämä ei ole sijoitusneuvontaa, eivätkä kirjoittaja ja Ruuhkavuodet ole vastuussa sijoituspäätöksistä tai niiden tuloksista.

Osaatko sinä säästää? Kiinnostaisiko sinua aloittaa sijoittaminen?

Lähteet: Ilta-Sanomat, Mandatum ja Sijoittaja

Teksti: Anne-Mari Valta

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *