Lapsentekoseksi – Ihanaa vai stressaavaa?

Kuva: sasint / Pixabay

Intiimi kanssakäyminen, jonka tavoitteena on saada lapsi alulle, voi aiheuttaa monenlaisia tuntemuksia. Osa ihmisistä osaa ottaa ilon irti ”lapsentekoseksistä” ja nauttivat täysillä jokaisesta hetkestä kumppanin kanssa. Osa sen sijaan kokee tällaisen seksin stressaavaksi.

Osa ihmisistä kokee ”lapsentekoseksin” ihanana. Ehkäisyn käytölle ei ole tarvetta ja hetkistä nauttiminen onnistuu kaikkien aistien avulla. Rakasteluhetkiä on usein, jopa päivittäin. Mikään asia ei ole tärkeämpää, eikä yhtäkään tilaisuutta haluta menettää, kun palkintona voi olla lopulta vauva. Mikä sen nautinnollisempaa ajanvietettä!

Osa kokee stressiä asian tiimoilta

Kaikki ihmiset eivät katsele asiaa yhtä vaaleanpunaisten lasien läpi. Kun hartaimpana toiveena on saada lapsi, voivat osapuolet kokea melkoista stressiä asiasta. Seksin harrastaminen ajoitetaan kalenteriin tarkasti, jotta ajankohta olisi mahdollisimman otollinen. Ovulaatiotestien tuloksen kertoma suosiollinen päivä saa aikaan toisinaan paniikinomaisen tarpeen yhdynnälle. Vihreän valon palaessa toimintaan on ryhdyttävä kiireesti, jotta otollinen hetki ei mene vahingossakaan ohi. Toisinaan saattaa unohtua se ilo, jota rakasteleminen parhaimmillaan saa aikaan. Tilalle tulee pakonomainen tekniseltä suorittamiselta tuntuva toiminta, vaikka toista tai kumpaakaan osapuolta ei sillä hetkellä huvittaisi.

Nämä asiat ovat tärkeitä lapsentekoseksissä

Jos lapsentekoseksi saa aikaan enemmän stressiä ja harmaita hiuksia, kannattaa keskittyä kaikkein oleellisempaan – seksin harrastamisen ajoittaminen hedelmällisiin päiviin.

Annan mukaan: ”Raskaus on huomattavasti todennäköisempi, jos olet harrastanut seksiä kaksi päivää ennen ovulaatiotasi kuin kaksi päivää ovulaation jälkeen”. Hedelmällisten päivien tietäminen ei ole helppoa, jos kuukautiskierto on epäsäännöllinen. Apukeinoja otollisimpien päivien havaitsemiseen on olemassa ovulaatiotestien ja netistä löytyvien ovulaatiolaskureiden muodossa.

Olennaista on muistaa, että seksistä ei kannata tehdä pakkopullaa. On tärkeää nauttia yhdessäolosta puolison kanssa myös muulloin kuin hampaat irvessä peiton alla otollisimpina päivinä. Jos asian tiimoilta unohtuu yhteinen ilo ja leppoisa tekeminen, voi se heijastua ikävällä tavalla elämän eri osa-alueille.

Lähteet: Anna, Helsingin Sanomat, Verywell Family

Teksti: Liisa

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.