Kakkavaippa-rumbaa, pyykkivuori-valssia ja nuhanenä-rokkia: Pikkulapsiarjen tanssishow

Kakkavaippa-rumbaa, pyykkivuori-valssia ja nuhanenä-rokkia: Pikkulapsiarjen tanssishow
Kuva: Pexels/ Ron Lach

Pikkulapsivaiheessa tunnet todella eläväsi isolla E:llä. Tiedätkö mitään sen kouriin tuntuvampaa, kuin vauvan puklut olkapäilläsi ja kakat hihansuussasi? Oletko koskaan muulloin kokenut olevasi niin tärkeä, kuin kuullessasi yli sadannen kerran päivässä sanan “äiti”?

Ei siis muuta kuin kotibileet pystyyn ja pistä tanssiksi! Mikä kuvaisikaan pikkulapsivaiheen arkea paremmin, kuin showtanssi ja muut tanssin eri lajit: on kakkavaippa-rumbaa, pyykkivuori-valssia ja nuhanenä-rock’n roll:ia. Missään elämänvaiheessa ei ole yhtä vahvaa elämisen makua!

Päivät alkavat sillä, kun yksi itkee häkkisängyssään tissimaidon perään luullen vähintäänkin kuolevansa, jos ei saa maitoa sillä sekunnilla. Taapero on noussut sillä aikaa uniriepu kainalossaan katsomaan omitoimisesti piirrettyjä, koska hallitsee jo nykytekniikan paremmin, kuin sinä ikinä ehdit oppimaan elämäsi aikana.

Koululainen sen sijaan nukkuisi mieluusti koulupäivänsä ohi ja et saa häntä hereille edes ostamallasi äänitorvella. Mutta juuri kun alat olla jo epätoivoinen ja ravistelet häntä hereille oikein olan takaa, hän avaa silmänsä ja kysyy kelloa: ensimmäinen erävoitto sille päivälle.

Sitten, kun olet saanut ruokittua vauvan ja annettua taaperolle aamusuukot, (joka tuijottaa Ryhmä Hauta silmät lautasen kokoisena), on sinun aikasi vihdoin hörpätä aamukahvit. Sen onkin oltava niillä univeloilla niin vahvaa, että lusikka seisoo siinä.

Koska kylmä kahvi kaunistaa, käyt vielä äkkiä laittamassa pyykit koneeseen valssaten päivän ensimmäiset valssit, josta voitkin sujuvasti siirtyä vaippa-rumbaan. Tällä kertaa siellä ei ollut jättipottia, vaan pelkät pisut.

Sen jälkeen pääsetkin nauttimaan kylmää kahvia samalla, kun valmistat taaperolle aamupalaa. Tänä aamuna vuorossa on jännittävää neljän viljan puuroa kaurapuuron sijasta. Nämä ovat nykypäiväsi hurjimpia hetkiä, kun ennen muinoin yritit muistella, kenen kanssa pussailit edellisillan bileissä tai pohdit minne matkustaisit seuraavaksi.

Elämää isolla E:llä

Parasta pikkulapsiarjessa on, että et koskaan tiedä millainen päivä on tulossa: vääntääkö vauva “jaskat” juuri, kun olet saanut hänet puettua ulos? Montako uhmakohtausta taapero saa tänään? Säästytäänkö ensiapureissulta?

Jotta elämä ei olisi liian helppoa pienten lasten kanssa, (milloin se sitä muka on?) niin et voi koskaan tietää, onko aika aloittaa nuhanenä- rock’n roll. Tyypillisesti lapset sairastavat ainakin kymmenen flunssaa talven aikana.

Lisämaustetta elämään tuovat silloin tällöin päiväkodin ilmoitukset täistä ja kihomadoista. Tällöin sinun tekisi mieli repiä hiukset päästäsi ja polttaa koko talo varmuuden vuoksi. Sen verran pahoista pikku nilviäisistä on kyse.

Elämä pienten lasten kanssa on elämää isolla E:llä. Tunteesi vaihtelevat päivän aikana laidasta laitaan. Välillä koet niin suurta rakkautta, ettet edes tiennyt sellaista olevan olemassa. Toisinaan lapsesi ärsyttävät sinua niin paljon, että sinun tekisi mieli lahjoittaa heidät Indokiinaan. Mutta, kun saat illalla lapsesi nukkumaan ja katsot suloisia pikku-tuhisijoita, et haluaisi vaihtaa päivääkään pois.

Millaista teidän pikkulapsi arki on? Pistetäänkö teillä tällä tavoin tanssiksi?

Teksti: Anne-Mari Valta

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *