Erilaiset taaperot: Löydätkö kuvauksesta oman taaperosi temperamentin?

Erilaiset taaperot: Löydätkö kuvauksesta oman taaperosi temperamentin?
Kuva: Pexels/ cottonbro studio

Taaperot ovat ihastuttavia ja vihastuttavia pikkuihmisiä. Heitä on yhtä lailla erilaisia, kuin on aikuisiakin. Taaperon tuleva temperamentti on nähtävillä jo pienestä pitäen. Millainen taapero sinun kotonasi asustaa tai millainen onkaan veljenpoikasi?

ADHD-tapaukset

ADHD-tapaukset ovat harvemmin paikoillaan, vaan he rynnivät suunapäänä joka paikkaan. Heidän on pakko paikalla ollessaankin heilutella itseään ja raajojaan. Heillä on vaikeuksia keskittyä, rentoutua ja rauhoittua. Lisäksi he tykkäävät puhua paljon. He eivät kävele, vaan heidän on juostava paikasta toiseen. Suurin osa heistä saa ADHD-diagnoosin myöhemmin.

Rauhalliset älyköt

Älyköt ovat yleensä rauhallisia ja ajattelevat asioista hyvin eri tavalla kuin keskivertoihmiset. He tekevät jatkuvasti matemaattisia analyysejä. Heitä kiinnostaa erilaiset muodot ja legojen rakentaminen. He pärjäävät myöhemmin hyvin koulussa. Sosiaalisissa taidoissa heillä on sen sijaan useimmiten parannettavaa.

Työmyyrät

Työmyyrät ovat ahkeria äidin ja isin pikkuapulaisia. Heitä kiinnostavat erilaiset kotityöt ja he haluavat olla kaikessa mukana. Heillä onkin usein omat pienet työvälineet, jotta he voivat osallistua kodin askareisiin. Lisäksi he leikkivät mielellään töihin lähtöä ja matkivat vanhempiensa ammatteja.

Tuliset taaperot

Tuliset taaperot hermostuvat helposti, eivätkä jaksa odottaa asioita tapahtuvaksi. Heillä on vahva oma tahto, eivätkä he jätä toiveitaan arvailujen varaan. He ottavat vanhempiensa kanssa yhteen monta kertaa päivässä. He ovat yleensä hyvin energisiä ja myös räjähdysherkkiä.

Ne hieman rohkeammat tapaukset

Nämä hieman rohkeammat tapaukset eivät kainostele tai ujostele uusissa tilanteissa, vaan osallistuvat niihin rohkeasti. He haluavat tietää kaikesta kaiken ja olla aina ensimmäisenä. He ihastuttavat usein vieraita ihmisiä rohkeudellaan.

Höpöttelijät

Höpöttelijät puhuvat taukoamatta, vaikka eivät vielä osaisikaan kaikkia sanoja. He puhuvat sujuvasti myös siansaksaa. Vanhempien tekisi mieli joskus työntää lapsen suuhun jokin tulppa. Nimittäin, kun lapsi avaa aamulla silmänsä, alkaa tauoton höpöttely, joka kestää siihen asti, että hän illalla nukahtaa.

Hyväntuuliset hellanteltut

Tällaisen hyväntuulisen taaperon kasvattaminen voi tuntua vanhemmista helpolta. Silti tällaisilla taaperoilla on omat haasteensa. Vanhempien ei tulisi unohtaa, kuinka paljon huomiota myös tyytyväisen oloinen lapsi tarvitsee. Hyväntuulinen hellantelttu kaipaa positiivista palautetta, kannustusta ja tukea siinä missä toisetkin lapset.

Isin pikkuprinsessat

Nämä isin pikkuprinsessat ovat kietoneet isänsä pikkurillinsä ympärille. Isät ovat täysin sokeita pikkukullanmurujensa vedätykselle, eivätkä ota äitien varoituksia kuuleviin korviinsa. He ajattelevat, että heidän pikkuprinsessat ansaitsevat vain parasta.

Hitaasti lämpeävät

Hitaasti lämpeävä taapero kohtaa uudet asiat varovasti tarkkaillen tilanteen kehittymistä. Hän saattaa alussa ujostella uusien ihmisten tapaamista ja lämpenee vasta jonkin ajan päästä. Yllättävissä tilanteissa hän takertuu kiinni vanhempiinsa. Hitaasti lämpeävä lapsi tarvitsee riittävästi aikaa sopeutua uusiin asioihin.

Tunnistitko kuvauksista oman taaperosi? Eroavatko perheenne lasten temperamentit toisistaan?

Lähteet: Iltalehti

Teksti: Anne-Mari Valta

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *